Παρατείνονται τα συμβόλαια των παικτών που έληγαν στις 30 Ιουνίου

Η FIFA προχώρησε σήμερα στη λήψη αποφάσεων, έτσι ώστε να μπορέσει να διευκολύνει ομοσπονδίες και συλλόγους όταν θα έρθει η στιγμή να αρχίσει να παίζεται ξανά ποδόσφαιρο στον πλανήτη, με το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ένα από τα βασικότερα ερωτήματα που υπάρχουν είναι το τι θα συμβεί με τα συμβόλαια  των παικτών, τα οποία τελειώνουν στις 30 Ιουνίου 2020. Όπως ενημέρωσε η FIFA, τα συμβόλαια αυτά θα παραταθούν αυτόματα μέχρι το πραγματικό τέλος της σεζόν σε κάθε χώρα.

Την ίδια στιγμή, πάρθηκαν και αποφάσεις για τη μεταγραφική περίοδο. Αυτή θεωρητικά θα άρχιζε την 1η Ιουλίου, όμως, αυτό δεν θα ισχύσει για το καλοκαίρι του 2020. Όπως έγινε γνωστό, η FIFA ενημέρωσε πως η νέα μεταγραφική περίοδος θα αρχίζει όταν θα υπάρχει επίσημη καταληκτική ημερομηνία  για το τέλος της σεζόν σε κάθε χώρα.

Παράλληλα, από πλευράς της παγκόσμιας ομοσπονδίας έγιναν συστάσεις σε ομάδες, ποδοσφαιριστές και εργαζόμενους στους συλλόγους να κάνουν επαφές και συζητήσεις για να αναθεωρήσουν τις υπάρχουσες συμβάσεις τους αν  υπάρχει ανάγκη και να λειτουργήσουν όλοι με γνώμονα το κοινό συμφέρον και το καλό του ποδοσφαίρου.

Αν μετά και τις διαπραγματεύσεις αυτές δεν υπάρχει συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές η FIFA ανακοίνωσε πως θα εξετάζει τις υποθέσεις αυτές με βάση τις προϋποθέσεις που ακολουθούν:

– Η προσπάθεια της ομάδας να συμφωνήσει με τους ποδοσφαιριστές

– Η οικονομική κατάσταση της ομάδας

– Το ποσοστό της πρότασης που έγινε για την τροποποίηση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή

– Το καθαρό εισόδημα του ποδοσφαιριστή μετά την προτεινόμενη  αλλαγή στο συμβόλαιο

– Το δίκαιο της συμπεριφοράς προς τους παίκτες ή όχι

Διαβάστε επίσης