Παρέδωσαν τα όπλα 82 στρατιώτες στο Φιδονήσι, λένε οι Ρώσοι

Ούτε κουβέντα βέβαια για τους 16 που δολοφονήθηκαν , επειδή αρνήθηκαν να παραδοθούν

Συνέχεια στην υπόθεση που γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σχετικά με τους 13 Ουκρανούς συνοριακούς φρουρούς στο Φιδονήσι, ανοιχτά της Οδησσού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους Ρώσους επιτιθέμενους επειδή αρνήθηκαν να παραδοθούν, δίνει σήμερα η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Με ένα τουίτ, οι Ρώσοι διπλωμάτες στην Αθήνα αναφέρονται «σε μια ομάδα 82 Ουκρανών στρατιωτών, που παραδόθηκαν στο Φιδονήσι» και οι οποίοι στη συνέχεια, σύμφωνα με τους Ρώσους «μεταφέρθηκαν στη Σεβαστούπολη και αφού κατέθεσαν τα όπλα αποφάσισαν να επιστρέψουν τις οικογένειές τους».

Ούτε λέξη από την ρωσική πρεσβεία για τους 13 Ουκρανούς υπερασπιστές του νησιού οι οποίοι εκτελέστηκαν όταν επέλεξαν να υπερασπιστούν το έδαφος της Ουκρανίας. Με μια πολύ προσεκτική ανακοίνωση, οι Ρώσοι διπλωμάτες αναφέρονται σε «μια ομάδα 82 Ουκρανών στρατιωτών στο Φιδονήσι» που παραδόθηκαν και αφού εγκατέλειψαν τα όπλα τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Μια ιστορία με happy end δηλαδή. Χωρίς σε κανένα σημείο να διαψεύδεται από ρωσικής πλευράς ότι οι 13 Ουκρανοί υπερασπιστές του νησιού φονεύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να παραδοθούν.

Είναι αλήθεια ότι 82 Ουκρανοί στρατιώτες στο Φιδονήσι παραδόθηκαν στους Ρώσους;

Τι έγινε με τους 13 Ουκρανούς συνοριακούς φρουρούς που απάντησαν αρνητικά στο κάλεσμα πληρώματος ρωσικού πολεμικού πλοίου να παραδοθούν και σύμφωνα με όλο τον διεθνή Τύπο εκτελέστηκαν από τους Ρώσους;

Με μια προσεκτική ανάγνωση της ανάρτησης από την ρωσική πρεσβεία προκύπτει προφανώς ότι οι Ουκρανοί υπερασπιστές του Φιδονησίου ήταν περισσότεροι από 82, αφού οι Ρώσοι αναφέρονται σε μια ομάδα των 82 που παραδόθηκε. Και προφανώς για τον λόγο αυτό η ρωσική πρεσβεία αναφέρεται σε εκείνους που μπόρεσαν να γυρίσουν στις οικογένειές τους, αφού πρώτα εγκατέλειψαν την μάχη και παραδόθηκαν στους εχθρούς. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι η τύχη των 13 που δεν παραδόθηκαν στους Ρώσους ήταν ο θάνατος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι που αναγνώρισε την ηρωική δράση των συνοριακών φρουρών στο Φιδονήσι.

Δεκατρείς από τους Ουκρανούς συνοριακούς φρουρούς του νησιού Zmiinyi ή Φιδονησίου- γνώριζαν ότι ήταν καταδικασμένοι, όμως δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, ούτε και παραδόθηκαν όταν πλήρωμα ρωσικού πολεμικού πλοίου τους έστειλε μέσω ασυρμάτου τελεσίγραφο να παραδώσουν τα όπλα τους.

Οι συνοριακοί φρουροί -μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον μία γυναίκα, όπως ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο- στελέχωναν φυλάκιο που βρίσκεται στο μικρό νησάκι Zmiinyi, απέναντι από την Οδησσό της Ουκρανίας.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο, το νησί φαίνεται να προσεγγίζει ρωσικό πολεμικό πλοίο. Οι ρωσικές δυνάμεις απείλησαν τους στρατιώτες πως αν δεν παραδοθούν, θα ανοίξουν πυρ εναντίον τους. Οι Ουκρανοί στρατιώτες απάντησαν «άντε γ@@@τε» και τότε τους «γάζωσαν». Μάλιστα, αμέσως μετά το ρωσικό τελεσίγραφο, οι Ουκρανοί συνοριακοί φρουροί συζητούν μεταξύ τους αν πρέπει να απαντήσουν στους Ρώσους «άντε γ@@@τε». Τότε ο ήρωας Ουκρανός στρατιώτης επαναλαμβάνει δυνατά, με στεντόρεια φωνή, απευθυνόμενος προς τους Ρώσους επιτιθέμενους: «Αντε γ@@@τε»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες ότι θα αποδώσει μετά θάνατον τιμές στις δυνάμεις ασφαλείας που σκοτώθηκαν, αφού αρνήθηκαν να παραδοθούν σε ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

«Στο νησί μας Zmiinyi, υπερασπίζοντάς το μέχρι τέλους, όλοι οι συνοριοφύλακες πέθαναν ηρωικά. Δεν τα παράτησαν», είπε ο Ζελένσκι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα