Παρεμβαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος για τα δάνεια του Παύλου Πολάκη

Τα δύο δάνεια, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, προκάλεσαν την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του realfm 97,8, η ΤτΕ αναμένεται να ζητήσει σήμερα αναλυτικές εξηγήσεις από την Attica Bank για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκαν τα δάνεια αυτά. Αν δηλαδή τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και κυρίως για το πως διασφαλίζονται τα συμφέροντα της τράπεζας όταν το ακίνητο που ενεχυρίασε ο Πολάκης έχει δύο προσημειώσεις από τα προηγούμενα δάνεια.

Παράλληλα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας ”Τα ΝΕΑ” αναφέρεται ότι ο Γιώργος Παπαχρήστος, επικοινώνησε δύο φορές και με τον πρόεδρο της Attica Bank, Τάκη Ρουμελιώτη για να ενημερωθεί για το πως δόθηκαν τα δάνεια αυτά. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διοικητής της τράπεζας, «πρόκειται για δύο νέα προϊόντα τα οποία δίνονται με ευνοϊκούς όρους και σχετικά υψηλό επιτόκιο σε ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους. Σε ό,τι αφορά τη δανειοδότηση Πολάκη, το ακίνητο που έβαλε υποθήκη υπερκάλυπτε την αξία του δανείου».

Επίσης, ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι σήμερα θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα