«Παρεμβάσεις» του κ. Σεβαστίδη (στον αέρα…)

Θέλει να εδραιώσει την αναμφισβήτητη κυριαρχία του στον δικαστικό χώρο της πρώην Σχολής Ευελπίδων

«Παρεμβάσεις» προς τον υπουργό κ. Τσιάρα έκανε ο κ. Γρίβας – συγγνώμη, ο κ. Χριστ. Σεβαστίδης– για να εδραιώσει την αναμφισβήτητη κυριαρχία του στον δικαστικό χώρο της Σχολής Ευελπίδων.

Η πρώτη παρέμβαση αφορούσε την ενοποίηση των Οικονομικών Εισαγγελιών, που σύμφωνα με τις απόψεις του παντοδύναμου προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έπρεπε να εκλέγονται από την Ολομέλεια των Εισαγγελέων Πρωτοδικών, τουλάχιστον οι επίκουροι εισαγγελείς.

Το δεύτερο «διάβημα», που μάλιστα υπήρχε στο αρχικό κατατεθέν νομοσχέδιο, ήταν επίσης οι Αθλητικοί Δικαστές, που στελεχώνουν τις Πειθαρχικές Επιτροπές του ποδοσφαίρου, να εκλέγονται επίσης από τις Ολομέλειες του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Είναι προφανές ότι η χωρίς αντίπαλο επικράτηση της κας Παπαγεωργοπούλου στην Εισαγγελία και η επικράτηση της κας Φούρλαρη έναντι του κ. Ζαγοριανού έδωσαν την εντύπωση στον κ. Σεβαστίδη ότι μπορεί να ρυθμίζει εκείνος τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης. Όμως ο κ. Τσιάρας –αυτήν τη φορά περιέργως– δεν «τσίμπησε» στις παραινέσεις του κ. Γρίβα –συγγνώμη, του κ. Σεβαστίδη– και πράττοντας σωστά, ανέθεσε διά νόμου την επιλογή στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και στους Δικαστικούς Προϊσταμένους.

Δύο στα δύο λοιπόν η αποτυχία των παρεμβάσεων του κ. Ευελπιδοάρχη. Όμως, δεν πτοείται… Έχει χρόνο μπροστά του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα