Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη «σφαγή» στις φυλακές Κορυδαλλού  

Αφορά των τραυματισμό 8 κρατουμένων και τον θάνατο ενός ‘Ελληνα

Την έρευνα για τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στο ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού διέταξε η εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Αφορά την συμπλοκή κρατουμένων που οδήγησε στον τραυματισμό 8 κρατουμένων και στον θάνατο ενός Έλληνα με αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Η εισαγγελέας  του Αρείου Πάγου ζήτησε να ερευνηθεί εάν οι κρατούμενοι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών  ουσιών και παράλληλα έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο.

Επίσης διερευνώνται στο πλαίσιο της συγκεκριμένης παραγγελίας του Αρείου Πάγου και τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα.

Η παραγγελία της Κ. Δημητρίου έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Μιχάλη Καλογήρου , ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, αναφερόμενος τόσο σε προσλήψεις, όσο και σε μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων, όπως τη δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές, αγροτικής φυλακής για γυναίκες κ.α

Ο κ. Καλογήρου υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες επί των ημερών του να αντιμετωπιστούν – όπως και έχει γίνει- και ποινικά οι δράσεις  συμμοριών στις φυλακές, αναφέροντας την πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, που βρίσκεται ήδη σε ανάκριση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κλείνοντας τόνισε ότι είναι οπαδός της κοινής προσπάθειας για αντιμετώπιση των προβλημάτων και επισήμανε  με έμφαση “δεν αντιδικούμε με κανέναν” για να προσθέσει ότι οι “δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις”.

 

 

Διαβάστε επίσης