Παρέμβαση εισαγγελέα για το σύμβολο των SS στο ΟΑΚΑ

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η ανάρτηση στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελλάδας – Εσθονίας (18/11), συμβόλου των SS συνοδευόμενου από ναζιστικούς χαιρετισμούς. Συγκεκριμένα, κάποιοι σήκωσαν και κράτησαν σημαία με τον «Μαύρο Ήλιο» ενώ χαιρετούσαν ναζιστικά. . Ήταν από την ίδια ομάδα ανθρώπων που είχαν μια ελληνική σημαία στην οποία είχαν τοποθετήσει το σήμα της Χρυσής Αυγής και έκαψαν μια τουρκική σημαία.

Σήμερα (20/11) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα. Την οποία ανέλαβε το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας και θα αφορά τόσο την ανάρτηση του «Μαύρου Ήλιου» και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, όσο και το κάψιμο τουρκικής σημαίας που είχε προηγηθεί. Η εντολή προς τους εισαγγελείς είναι να εντοπίσουν αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και να εντοπίσουν τους υπαίτιους.

Νωρίτερα ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, απέστειλε το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοζαστικές εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, καθώς και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Ώστε να ενημερωθούν και να προβούν στις κατά νόμο ενεργειες. «Σας ενημερώνω για να πράξετε τα δέοντα» είναι η κατακλείδα της σχετικής αναφοράς του υφυπουργού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα