Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητά Διευθυντής Δημοτικού σχολείου για τους αρνητές γονείς

Πέντε μαθητές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ένας μαθητής σε Γυμνάσιο της πόλης δεν έχουν πάει ούτε μία ώρα στο σχολείο

Στην Εισαγγελία Βόλου προσέφυγε διευθυντής δημοτικού σχολείου στον Βόλο για την περίπτωση μαθητή, που από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει κάνει μάθημα ούτε μία ώρα.

Πρόκειται για την πρώτη προσφυγή στον εισαγγελέα από διευθυντή σχολείου, ο οποίος φαίνεται να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια να πειστούν γονείς να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο με τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, σύμφωνα με το taxydromos.gr

Συνολικά, πέντε μαθητές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ένας μαθητής σε Γυμνάσιο της πόλης δεν έχουν πάει ούτε μία ώρα στο σχολείο από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι αρνητές γονείς κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι, μακριά από το σχολείο και τα μαθήματα, στερώντας τους το δικαίωμα στην εκπαίδευση, επειδή αντιδρούν στην τήρηση των μέτρων για τον κοροναϊό και συγκεκριμένα στη διενέργεια self test και στη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση μετά τα Χριστούγεννα

Για τις περιπτώσεις παιδιών γονέων αρνητών δεν προβλέπεται κατ’ οίκον διδασκαλία, όπως ισχύει για άλλες περιπτώσεις μαθητών που παρουσιάζουν αντικειμενικές δυσκολίες παρακολούθησης μαθημάτων στο σχολείο με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα παιδιά απλώς να χρεώνονται απουσίες και αν δεν παρουσιαστούν στο σχολείο, μετά τα Χριστούγεννα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Οι διευθυντές των σχολείων έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που τους δίνει ο Νόμος για να πείσουν τους γονείς να επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε σχολείο, τηρώντας τα μέτρα. Έχουν έρθει σε επικοινωνία με κάθε τρόπο μαζί τους, καθώς και τους έχουν ενημερώσει για τον νέο πιο αυστηρό Νόμο που τέθηκε σε ισχύ και προβλέπει φυλάκιση και χρηματική ποινή.

Ο Διευθυντής Δημοτικού σχολείου, που «παλεύει» για να μη χάσουν τα παιδιά τη σχολική τους χρονιά, αποφάσισε να απευθυνθεί στον εισαγγελέα για να τον ενημερώσει για την περίπτωση μαθητή που παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες εξακολουθεί να παραμένει εκτός σχολείου με ευθύνη των γονιών του, αρνητών του κοροναϊού.

Σε ισχύ οι κοινωνικές υπηρεσίες

Από την Εισαγγελία αναμένεται να δοθεί έγγραφη εντολή προς τις κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να διερευνήσουν το συμβάν στο πλαίσιο κοινωνικής έρευνας και να κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες.

Εκτός από τον συγκεκριμένο μαθητή, για τον οποίο το θέμα έχει γνωστοποιηθεί στην Εισαγγελία Βόλου, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες με σκοπό να επιστρέψουν στο σχολείο για ακόμη τέσσερις μαθητές.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα