Παρέμβαση Κεδίκογλου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC)

Στην 62η συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου (PABSEC) , που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, συμμετείχε ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, αντιπρόεδρος του Προεδρείου, Σίμος Κεδίκογλου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την ελπίδα να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση STHμε την παρουσία όλων των συμμετεχόντων στην Ελλάδα που έχει την Προεδρεία για το δεύτερο εξάμηνο του 2020, τονίζοντας -ωστόσο- ότι θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι, εάν κριθεί απαραίτητο βάσει των συνθηκών που θα έχουν διαμορφωθεί, να διεξαχθεί η Συνέλευση και σε αυτή την περίπτωση διαδικτυακά.

Σε ό, τι αφορά την Έκθεση σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση των έργων που θα συνδέουν την Ευρώπη και την Ασία (ONE BELT-ONE ROAD – OBOR-), στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής οικονομικής ανάπτυξης τόνισε, ότι θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη οι διατάξεις και οι δεσμεύσεις που απορρέουν τόσο για τη χώρα μας όσο και για τα άλλα κράτη που είναι ταυτόχρονα μέλη της ΕΕ και του ΟΣΕΠ.

Στόχος είναι να διευκολυνθεί η συνεργασία μεταξύ των κρατών, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη βιώσιμων υποδομών μεταφορών και αύξηση επενδύσεων, που συμβάλλουν σαφέστατα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα