Παρέμβαση σε συνέδριο τραπεζιτών από τον Ρουβίκωνα

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια φώναξαν συνθήματα και μετά από μία μικρή λεκτική αντιπαράθεση με τους παρευρισκόμενους αποχώρησαν

Παρέμβαση σε συνέδριο τραπεζιτών και επιχειρηματικών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έκανε ο Ρουβίκωνας.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα και μετά από μία μικρή λεκτική αντιπαράθεση με τους παρευρισκόμενους, αποχώρησαν, ενώ δημοσίευσαν το βίντεο της ενέργειάς τους μαζί με ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους ο Ρουβίκωνας αναφέρει ότι «Η γλώσσα του κεφαλαίου διαχρονικά εφευρίσκει πληθώρα από όρους, παραμέτρους, στατιστικές και συντελεστές για να πασπαλίσει τις πρακτικές κερδοσκοπίας του και να τους αποδώσει την αίσθηση πως όλοι έχουμε κάτι να κερδίσουμε από αυτές, πως ο πλουτισμός των λίγων μεταφέρεται και στους πολλούς».

Όπως αναφέρουν «το πρόβλημα αποτελεί η απουσία των σωστών ατόμων. Κάποιος να οργανώσει και να διευθύνει καλύτερα την αξιοποίηση αυτού του κεφαλαίου. Αλλά δυστυχώς δεν είμαστε ούτε τόσο αφελείς, ούτε έχουμε τόσο κοντή μνήμη, ούτε περιμένουμε σωτήρες. Οι ίδιοι θεσμοί είναι αυτοί που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση με τα παχιά δάνειά τους, μετατόπισαν την ευθύνη και το κόστος στον κόσμο της βάσης και έκτοτε απλά επαναλαμβάνουν και διογκώνουν αυτό το βάρος επάνω του, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν ευνοϊκότατες συνθήκες στους κεφαλαιούχους να αρπάξουν ακόμη περισσότερο πλούτο από τη βάση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα