Παρέμβαση της ΕΠΟ για να κοπεί το σεξιστικό πεντάλεπτο ζητούν γυναικεία σωματεία

Την παρέμβαση της ΕΠΟ προκειμένου να σταματήσει ο σεξισμός και η προσβολή των γυναικών από πεντάλεπτη εκπομπή που μεταδίδει ο Αnt1 πριν από κάθε ματς του Εuro, ζητούν επτά ομάδες γυναικείου ποδοσφαίρου

Οι Ατρόμητος Αθηνών, Γιάννινα, Γλυφάδα, ΑΕΚ Μεσολογγίου, Ολυμπιάδα Υμηττού, Νέος Αστέρας Ρεθύμνου και Εθνικός έστειλαν επιστολή στην ΕΠΟ, ζητώντας την παρέμβασή της για να διακοπεί η εκπομπή, καθώς γίνεται λόγος για άθλια και συκοφαντική προσπάθεια δυσφήμησης του γυναικείου ποδοσφαίρου και για σεξισμό.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι: «Τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένη με την έναρξη του Euro 2020 γινόμαστε μάρτυρες μίας άθλιας και συκοφαντικής προσπάθειας δυσφήμησης του γυναικείου ποδοσφαίρου από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μέσα από την εκπομπή του Φάνη Λαμπρόπουλου σε πεντάλεπτα σποτ πριν από κάθε ματς του Euro 2020 που προσβάλει χιλιάδες κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Ένα πεντάλεπτο βουτηγμένο στον σεξισμό που δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα παρά μόνο την προώθηση (του σεξισμού). Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι ημίγυμνα κορμιά, ούτε καυγάδες όπως οραματίζεται ο δημιουργός των σποτ.

Το σποτ που παρουσιάζει ο εν λόγο κύριος είναι άκρως δυσφημιστικό, απαράδεκτο και προσβάλει την γυναίκα και γενικά της αθλήτριες του χώρου. Ακυρώνει την προσπάθεια όλων μας για την προώθηση του ποδοσφαίρου γυναικών δίνοντας την εντύπωση ενός σόου με ημίγυμνες αθλήτριες που διαπληκτίζονται και ασχημονούν εντός του γηπέδου.

Το ποδόσφαιρο γυναικών είναι αθλητισμός με πρωταγωνιστή τη γυναίκα μέσα στο γήπεδο και δεν έχει καμία σχέση με αυτό το απαράδεκτο κατασκεύασμα που παρουσιάζουν.

Ζητάμε με την επιστολή μας αυτή την άμεση παρέμβαση σας προς τους υπεύθυνους του σταθμού για την άμεση διακοπή αυτών των προσβλητικών σεξιστικών και δυσφημιστικών σποτ και παρακαλούμε να ζητήσετε την δημόσια συγγνώμη τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα