Παρέμβαση του Γεραπετρίτη για αλλαγή του νόμου Αυγενάκη ζήτησε η ΕΠΟ

Την παρέμβαση του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για ν’ αλλάξει ο αθλητικός νόμος, ζήτησαν σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρής Ζαγοράκης, ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου και ο α΄ αντιπρόεδρος Στέργιος Αντωνίου.

Στη συνάντηση που έγινε προκειμένου να ξεπεραστεί το… εμπόδιο Αυγενάκη, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ζήτησαν απ’ τον Γιώργο Γεραπετρίτη να αλλάξει διατάξεις του αθλητικού νόμου που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε να κατατεθούν στη Βουλή δύο τροπολογίες που θα τροποποιούν διατάξεις του αθλητικού νόμου.

Η πρώτη τροπολογία να προβλέπει ότι οι εκλογές στις Ενώσεις και στα σωματεία να γίνονται βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ και όχι του νόμου.

Η δεύτερη να προβλέπει ότι η μη εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, θα έχει ως συνέπεια μόνο τον οικονομικό τους αποκλεισμό και όχι αγωνιστικές ή άλλου τύπου συνέπειες.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του, επισήμαναν πως δεν είναι δυνατόν τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, να μην μπορούν ούτε να ψηφίσουν στις εκλογές των Ενώσεων τους, ούτε να χρησιμοποιήσουν δημόσιες/δημοτικές εγκαταστάσεις, αλλά ούτε καν να αγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους!

Η διοίκηση της ομοσπονδίας έφυγε ικανοποιημένη από τη συνάντηση, με την πεποίθηση ότι ο νόμος θα αλλάξει.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε να υιοθετηθεί από την ΕΠΟ η ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA, στην Γενική Συνέλευση της 27ης Αυγούστου.

Στην ομοσπονδία θεωρούν ότι ανοίγει πλέον ένα νέο επίπεδο διαλόγου, μέσα από το οποίο θα βρεθούν οι συνιστώσες να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα