Παρηγοριά Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό

Οι δηλώσεις του μετά το παιχνίδι...

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπογράμμισε ότι οι παίκτες της Παρτιζάν έπαιξαν δυνατή και αποτελεσματική άμυνα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, ανέφερε ότι με τις καλοκαιρινές μεταγραφές του, ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου «back to back».

Τόνισε τη σημασία του ομαδικού παιχνιδιού σε τέτοια κρίσιμα ματς, ενώ εξήρε την ποιότητα του Ναν και συνολικά του ρόστερ των «πράσινων». Επιπλέον, επισήμανε ότι η καλή άμυνα και η συνέπεια στην επίθεση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα είναι απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι: «Έχουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα, ξέραμε πως η ενέργεια είναι σημαντική κι, έτσι, ετοιμάσαμε την ομάδα. Θέλαμε όλοι να παίξουν σκληρά, να παίξουν καλή άμυνα. Ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός, είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης, έκανε κάποιες προσθήκες φέτος, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι από τα φαβορί για τον τίτλο ξανά».

Για το ότι όλοι οι παίκτες του έδωσαν πράγματα: «Αν θες να κερδίζεις παιχνίδια στην Euroleague, πρέπει να έχεις πολλούς παίκτες σε καλή κατάσταση. Χωρίς καμία ερώτηση παίξαμε καλά σαν ομάδα. Για αυτό νικήσαμε τον Παναθηναϊκό. Όλοι οι παίκτες ήταν καλοί επιθετικά κι αμυντικά. Αρχίσαμε να παίζουμε έξυπνα. Η άμυνα είναι καλή, αλλά, αν δεν έχεις υπομονή στην επίθεση, δεν είναι καλό. Είμαι χαρούμενος και περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε».

Για το αν είναι εύκολο να σταματάς τον Ναν: «Είναι τρομερός παίκτης, δεν είναι εύκολος. Ήταν εκπληκτικός κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ ποιότητα, έχει προπονητή που ξέρει πως να νικάει και να προετοιμάζει την ομάδα. Ήταν ωραίο ματς. Θα είναι ομάδα που θα βρεθεί στο Final Four».

Για το αν η Παρτιζάν είναι ομάδα επίθεσης ή άμυνας: «Βλέπετε το παιχνίδι με άλλο τρόπο. Είμαστε προπονητές και δεν το σκεφτόμαστε αυτό, αμυντική ή επιθετική ομάδα. Ποιο κομμάτι του παιχνιδιού δεν είναι σημαντικό; Δεν μπορείς να πεις “θέλω μόνο να σκοράρω, δε με νοιάζει η άμυνα”, είναι αδύνατο. Νοιάζεσαι για τα πάντα.

Για τη δουλειά μου έχω τους παίκτες μου και το σταφ μου. Είμαι χαρούμενος που ήταν άνθρωποι από την Αθήνα εδώ, οπαδοί του Παναθηναϊκού. Είναι καλό αυτό για το μπάσκετ. Μας αρέσει το μπάσκετ και θέλουμε να το απολαμβάνουμε όλοι μαζί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα