Παρίσι: Επεισόδια σε διαδήλωση πυροσβεστών – Σύγκρουση με δυνάμεις της αστυνομίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με βασικά αιτήματα τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών τους και την αύξηση των μισθών τους

Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με πυροσβέστες που διαδήλωναν στο Παρίσι με αιτήματα τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών τους και την αύξηση των μισθών τους.

Χιλιάδες πυροσβέστες συμμετείχαν στην κινητοποίηση στη γαλλική πρωτεύουσα, αξιώνοντας την αύξηση του επιδόματος κινδύνου, που δεν έχει αλλάξει από το 1990. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και γκλομπ εναντίον των διαδηλωτών.

Η πορεία διασπάστηκε σε δύο όγκους, με το ένα να παραμένει των πλατεία του Έθνους (πλατεία Λα Νασιόν) και μια άλλη να επιχειρεί να κλείσει τον περιφερειακό της πόλης του Παρισιού. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης στη Γαλλία, επιχείρησαν να σταματήσουν τους πυροσβέστες.

Δεύτερος γύρος διαδηλώσεων στο Παρίσι

Τον Οκτώβριο, οι πυροσβέστες είχαν επίσης πραγματοποιήσει πορεία στο Παρίσι, ζητώντας καλύτερες αποδοχές, εγγυήσεις για τις συνταξιοδοτικές απολαβές τους και μεγαλύτερο σεβασμό προς το επάγγελμά τους.

Τότε, οι συγκρούσεις ήταν και πάλι σφοδρές, με έναν από τους πυροσβέστες να καταγγέλει πως δέχτηκε πλαστική σφαίρα η οποία τον τραυμάτισε στον μηρό. Η αντίδρασή του, όπως μεταδόθηκε από βίντεο κινητού, κατά την οποία προχωρούσε σε άσεμνη χειρονομία κατά του Εμανουέλ Μακρόν είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως.

 

Διαβάστε επίσης