Πάρτε τώρα 2,1 δισ. και μετά… βλέπουμε

Περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να λάβει η χώρα μας αυτό τον μήνα από τη δόση των 8,1 δισεκατομμυρίων, με τα υπόλοιπα να σπάνε σε επιμέρους εκταμιεύσεις, ανάλογα με την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», οι επιμέρους δόσεις θα αποδεσμεύονται μετά την υλοποίηση συγκεκριμένων προαπαιτούμενων δράσεων, οι οποίες θα συμφωνηθούν κατά τη διάρκεια του νέου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τρόικας που αρχίζει σήμερα στην Αθήνα.

Μάλιστα οι επιμέρους δόσεις θα αποδεσμεύονται μετά την υλοποίηση συγκεκριμένων προαπαιτούμενων δράσεων, οι οποίες θα συμφωνηθούν κατά τη διάρκεια του νέου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τρόικας που αρχίζει σήμερα στην Αθήνα.

Με ανοιχτά τα μέτωπα της κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος υπό το βάρος των ελλειμμάτων του ΕΟΠΥΥ και της υστέρησης των φορολογικών εσόδων αλλά και της κατάρτισης του τελικού σχεδίου για τον νέο φόρο στα ακίνητα, είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης