ΠΑΣ, ΟΦΗ και Αστέρας παλεύουν για την παραμονή

Μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής, ξεκαθάρισε και το τοπίο για τη μάχη της παραμονής. ΑΕΛ και Ξάνθη εξασφάλισαν τη σωτηρία με τις νίκες που πέτυχαν, ενώ κερδισμένος θεωρείται και ο Αστέρας Τρίπολης, μετά την ισοπαλία που απέσπασε στην Κρήτη από τον ΟΦΗ.

Στη χειρότερη περίπτωση, οι (12οι) Αρκάδες θα τερματίσουν στη 13η θέση και θα πάνε στα μπαράζ, ενώ γνωρίζουν πως με νίκη τους στο φινάλε επί του Πανιωνίου, θα παραμείνουν σίγουρα στην κατηγορία. Με ισοπαλία ή ήττα σε αυτό το ματς, θα περιμένουν να μη νικήσει ο ΟΦΗ στο Περιστέρι τον Ατρόμητο, για να αποφύγουν τη 13η θέση.

Ο ΟΦΗ χρειάζεται μόνο τους 3 βαθμούς στο φινάλε του πρωταθλήματος και να μη νικήσει ο Αστέρας Τρίπολης, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του. Σε περίπτωση ισοπαλίας στον αγώνα με τον Ατρόμητο, τότε οι Κρητικοί θα πάνε σίγουρα στα μπαράζ για να παίξουν τη σωτηρία τους. Αν ηττηθούν, τότε θα περιμένουν να μη νικήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα για να παραμείνουν στην 13η θέση και να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό.

Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται σαφώς ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος δεν ευνοείται σε καμία ισοβαθμία με τους ανταγωνιστές του και χρειάζεται μόνο δική του νίκη επί του ΠΑΟΚ και παράλληλα ήττα του ΟΦΗ από τον Ατρόμητο για να τερματίσει στη 13η θέση και τουλάχιστον να παίξει την παραμονή στα μπαράζ.

Οι πιθανές ισοβαθμίες:

Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα στους 30 βαθμούς
Ευνοείται ο Αστέρας

Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ στους 30 βαθμούς
Ευνοείται ο Αστέρας

ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα στους 30 βαθμούς
Ευνοείται ο ΟΦΗ

Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα στους 30 βαθμούς
Πρώτος ο Αστέρας, δεύτερος ο ΟΦΗ, τρίτος ο ΠΑΣ

Ξάνθη, ΟΦΗ στους 32 βαθμούς
Ευνοείται η Ξάνθη

Διαβάστε επίσης