Πασαρέλα: «Όλα είναι ψέματα, πάσχει από κατάθλιψη»

Μετά τις ανησυχητικές φήμες των τελευταίων ημερών για την υγεία του Ντανιέλ Πασαρέλα, η οικογένειά του εξηγεί με επίσημη ανακοίνωση την κατάσταση.

Η σύζυγος και ο γιος του 69χρονου Αργεντινού εξέδωσαν ανακοίνωση, για να διευκρινίσουν την κατάσταση της υγείας του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, μετά τις φήμες στον Τύπο της Αργεντινής.

«Αντιμετωπίζοντας τον πολλαπλασιασμό διαφόρων ειδήσεων που μιλούν για ασθένειες όπως το Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ ή το ALS, η σύζυγος και ο γιος του Ντανιέλ Πασαρέλα είναι πρόθυμοι να διαψεύσουν» αναφέρει η ανακοίνωση που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής.

«Ταυτόχρονα διευκρινίζουν ότι ο Πασαρέλα απλώς περνά μια στιγμή θλίψης με σημάδια κατάθλιψης, λόγω της κατάστασης που βιώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η αναγκαστική απόσταση από τους φίλους και την οικογένεια, καθώς και ορισμένα προβλήματα ακοής, βοήθησαν να επιδεινωθεί αυτό το αίσθημα απομόνωσης που έχει επηρεάσει την ψυχική του κατάσταση και τη διάθεσή του σποραδικά».

Προς υποστήριξη των όσων κοινοποίησε η οικογένεια, η εφημερίδα της Αργεντινής “La Nacion” αναφέρει επίσης τη μαρτυρία ενός άλλου φίλου του πρώην αρχηγού της Αργεντινής, σύμφωνα με την οποία «ο Πασαρέλα οδηγεί και προσανατολίζεται χωρίς πρόβλημα». «Πριν λίγες μέρες βγήκαμε για έναν καφέ χωρίς πρόβλημα» διαβεβαίωσε η ανώνυμη πηγή, προσθέτοντας ότι τον βρήκε «καλά», λέγοντας ότι «δεν είναι ο ίδιος με πριν από 10 ή 15 χρόνια, αλλά ποιος μπορεί να είναι; Έχει προβλήματα ακοής, αλλά καμία σχέση με ελλείμματα μνήμης ή κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με αναφορά της ίδιας εφημερίδας, η οικογένεια του Πασαρέλα επιβεβαίωσε την παρουσία του παλαίμαχου Αργεντινού αμυντικού στην Ιταλία μεταξύ 21 και 25 Σεπτεμβρίου, για να παρευρεθεί στο Trento Sport Festival.

Ήταν η εφημερίδα της Αργεντινής “Ole”, που είχε αναφέρει ότι ο Ντανιέλ Πασαρέλα πάσχει από μία πολύπλοκη νευροεκφυλιστική ασθένεια, παρόμοια με την ALS (γνωστή και ως νόσος του κινητικού νευρώνα).

Ο Πασαρέλα είναι ο μοναδικός Αργεντινός ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει δύο Μουντιάλ με την «αλμπισελέστε», το 1978 στην Αργεντινή και το 1986 στο Μεξικό.

Πάντως  η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Πασαρέλα ήταν τον Δεκέμβριο του 2020, όταν πήγε στην κηδεία του Αλεχάντρο Σαμπέγια, του μακροχρόνιου συνεργάτη του στα πρώτα χρόνια της προπονητικής καριέρας του.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα