Πάσχα στη φυλακή θα κάνει η Καϊλή – Αποφυλακίζεται ο Παντσέρι

Ο Αντόνιο Παντσέρι αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι, όπως είχε συμφωνήσει με τις βελγικές Αρχές

Υπό περιορισμό στο σπίτι του με βραχιολάκι θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Αντόνιο Παντσέρι μετά την απόφαση για την αποφυλάκισή του, ενώ η Εύα Καϊλή παραμένει στις φυλακές του Χάρεν.

Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος γύρω από το Qatargate υπενθυμίζεται ότι είχε έρθει σε συμφωνία με τις βελγικές Αρχές αφού είχε «δώσει» συνεργάτες του γύρω από τη διαβόητη υπόθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Παντσέρι ίσως να αποφυλακιστεί ακόμα και σήμερα Παρασκευή και να κάνει Πάσχα με τη σύζυγό του που βρίσκεται ήδη στο Βέλγιο.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

Τα διεθνή ΜΜΕ, όπως το Euronews, εκτιμούν και στα τελευταία τους ρεπορτάζ ότι η ομολογία του πρώην ευρωβουλευτή έπαιξε ρόλο για να προφυλακιστούν οι Εύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα, οι οποίοι ωστόσο αμφισβητούν την εγκυρότητα του Παντσέρι ως μάρτυρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην ευρωβουλευτής είχε υπογράψει «μνημόνιο μεταμέλειας» με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, γεγονός που του επέτρεψε τη διαπραγμάτευση και τη μείωση της ποινής με αντάλλαγμα την παροχή «πλήρων και ειλικρινών πληροφοριών» σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξε ο ίδιος και οι συνεργοί του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Παντσέρι φαίνεται πως πάσχει από οξεία κατάθλιψη, κάτι που ίσως έπαιξε ρόλο για την αποφυλάκισή του με βραχιολάκι.

Το ότι ο πρώην ευρωβουλευτής πάσχει από κατάθλιψη επιβεβαιώνουν και ψυχίατροι των φυλακών που κρατείται για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της διαφθοράς.

«Είναι φυσιολογικό ένα άτομο που συνεργάζεται να επωφελείται από το ηλεκτρονικό βραχιόλι», δήλωσε στο politico ο Λοράν Κενές, δικηγόρος του Παντσέρι. «Είναι μια δύσκολη κράτηση προς το παρόν και θα εξακολουθεί να είναι δύσκολη στο σπίτι. Δεν είναι ελεύθερος να μετακινηθεί», ξεκαθάρισε ο δικηγόρος.

Ο Κενές πρόσθεσε ότι η προσωρινή κράτηση του Panzeri θα αξιολογηθεί εκ νέου σε δύο μήνες.

Τι θα γίνει με την Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή συνεχίζει να είναι προφυλακισμένη αφού θεωρείται κομβικό πρόσωπο για το σκάνδαλο Qatargate. Κρίσιμη ημέρα για την ίδια είναι η 13η Απριλίου, Μεγάλη Πέμπτη στην Ελλάδα, αφού η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα παραμείνει ή όχι προφυλακισμένη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα