Πατέρας Αντώνιος: «Εχω άλλοθι – Ουδέποτε ήρθα σε επαφή με τα παιδιά, ούτε έμεινα μόνος μαζί τους»

Εμμένει στο ότι πρόκειται για «αίολες και αβάσιμες κατηγορίες» -Στις 9 Ιανουαρίου καλείται να καταθέσει

Άλλοθι ισχυρίζεται πως έχει ο πατέρας Αντώνιος, ως προς τους χρόνους για τους οποίους έχει καταγγελθεί από δύο ανήλικους για ασέλγεια.

Σύμφωνα με τον εκδότη του ekklisiaonline Ανδρέα Καραγιάννη, που ισχυρίστηκε πως ήρθε σε επαφή με τον πατέρα Αντώνιο, ο τελευταίος τού διέψευσε κατηγορηματικά πως ήρθε σε προσωπική επαφή με κάποιο από τα δύο παιδιά, σημειώνοντας πως έχει και χρονικό άλλοθι.

Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας Αντώνιος ισχυρίζεται ότι στις ημερομηνίες που φέρεται να ασέλγησε στα δύο παιδιά, ήταν μαζί με άλλα πρόσωπα. Όπως πρόσθεσε ο κ. Καραγιάννης στον Alpha, ο πατέρας Αντώνιος ήταν ξεκάθαρος ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με παιδιά ποτέ.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha, ο πατέρας Αντώνιος τονίζει πως «δεν ήρθα ποτέ σε επαφή με τα παιδιά, ούτε έμεινα μόνος με αυτά».

Εμμένει στο ότι πρόκειται για «αίολες και αβάσιμες κατηγορίες» για την ασέλγεια και σημειώνει πως έχει άλλοθι με μαρτυρίες για το που βρισκόταν όταν κατηγορείται ότι έκανε τα εγκλήματα.

«Οι καταγγελίες των δύο παιδιών δεν συμπίπτουν χρονικά με τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στη δικαιοσύνη. Υπάρχει χρονικό άλλοθι σε σχέση με την παρουσία μου στις τοποθεσίες που έχουν αναφερθεί. Ουδέποτε ερχόμουν σε επαφή με τα παιδιά και ούτε έμεινα μόνος με τα παιδιά χωρίς την παρουσία συνεργατών και στελεχών της εκάστοτε δομής την οποία επισκεπτόμουν. Υπάρχουν μαρτυρίες για τα δύο παιδιά που καταγγέλλουν ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εκφράσει κάποιο παράπονο ή κάποιον ισχυρισμό σε βάρος μου και πιστοποιούν οι μάρτυρες πως τα παιδιά αυτά ήταν άρτια φροντισμένα κι ευτυχισμένα» φέρεται να δηλώνει ο πατέρας Αντώνιος.

Στο μεταξύ, για τις 9 Ιανουαρίου έχει λάβει κλήση από την Εισαγγελία, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δυο ανήλικων φιλοξενούμενων, αλλά και για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες ανήλικων τροφίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος θα εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του, οι οποίοι θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσουν προθεσμία 15-20 ημερών, προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική του γραμμή.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι κλήσεις σε βάρος των οκτώ προσώπων, ως υπόπτων για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Ήδη, τρεις υπάλληλοι δομών της Κιβωτού έλαβαν κλήση για να δώσουν εξηγήσεις στις εισαγγελείς Ανηλίκων ως ύποπτοι για τη σωματική κακοποίηση ανηλίκων φιλοξενούμενων.

Η κλήση ήταν για χθες, 27 Δεκεμβρίου. Οι δικηγόροι τους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις 9 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα