Πατέρας πουλάει το νεφρό του για να σώσει το παιδί του

Σπαράζει καρδιές το γράμμα που άφησε ένας πατέρας από το Ηράκλειο Κρήτης στον πίνακα ανακοινώσεων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. O άνδρας πουλάει το… νεφρό του για να ζήσει το παιδί του. Και όλα αυτά στην Ελλάδα του 2013!

«Δεν πουλάω μόνο το νεφρό μου, θα μπορούσα να πουλήσω και το κεφάλι μου αν το ήθελαν, αρκεί να ζήσουν τα παιδιά μου» υποστηρίζει ο πατέρας.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο άνδρας είναι απίστευτες καθώς εδώ και 2,5 χρόνια είναι άνεργος. Όλο αυτόν τον καιρό ψάχνει για δουλειά αλλά μάταια.

«Πουλήσαμε τα πάντα, έπιπλα, ηλεκτρικά είδη κι ότι άλλο είχαμε στο σπίτι. Δεν έμεινε τίποτα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε. Γι αυτό πουλάω το νεφρό μου. Για μένα αυτό δεν είναι τίποτα, μπορώ να ζήσω και με ένα νεφρό. Θα μπορούσα να πουλήσω και το κεφάλι μου αν κάποιος το αγόραζε. Ζω για τα παιδιά μου αλλά δεν μπορώ να τους προσφέρω τα στοιχειώδη. Θα μπορούσα να πεθάνω γι αυτά. Το ένα μου παιδί δίνει Πανελλήνιες και πρέπει να κάνει φροντιστήρια, το άλλο πάει Δημοτικό. Αλλά εγώ δεν μπορώ να τους προσφέρω πια ούτε τα στοιχειώδη» λέει ο ίδιος.

Αυτό που θέλει ο τραγικός πατέρας είναι κάποιος να αγοράσει το νεφρό του για να προσφέρει τα βασικά στα παιδιά του…

 

 

Διαβάστε επίσης