Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως στην μητέρα που παράτησε το βρέφος στην παραλία

Τι υποστήριξε η 27χρονη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ασκήθηκε στην 27χρονη μητέρα όπου παράτησε το άτυχο βρέφος- και εντοπίστηκε νεκρό- στην πλαζ της Αγυιάς στην Πάτρα, όπως ομολόγησε.

Μετά από αίτημα του δικηγόρου της η νεαρή μητέρα, που ομολόγησε ότι άφησε το βρέφος, ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γιάννη Αποστολόπουλο, όπως αναφέρει το thebest, ζητήθηκε να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη καθώς σε αυτό το στάδιο ο ισχυρισμός μας είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά για το ειδικό αδίκημα της παιδοκτονίας. Παράλληλα, ανέφερε ότι η μητέρα υποστήριξε, προανακριτικά στην απολογία της πως το άφησε δίπλα στη θάλασσα για να το βρει κάποιος, ώστε να μη διατρέξει κίνδυνο η ζωή του, ενώ πρόσθεσε ότι πονάει σωματικά και μεταφέρεται στο νοσοκομείο και πως είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα ο θάνατος του άτυχου βρέφους οφείλεται σε πνιγμό. Υπενθυμίζεται ότι εχθές, εντοπίστηκε από περαστικούς η σορός του βρέφους στην παραλία της Αγυιάς και άμεσα στο σημείο έφτασε η αστυνομία. Μετά από έρευνες εντοπίστηκε η μητέρα, η οποία ομολόγησε ότι άφησε το βρέφος στην παραλία, αφού το έσκασε τα ξημερώματα της Τετάρτης από το νοσοκομείο «Αγίας Ανδρέας», όπου και είχε γεννήσει.

 

Διαβάστε επίσης