«Πάω Ρεάλ»

Από την στιγμή που ο Ζοσέ Μουρίνιο θεωρείται απίθανο να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, όλα τα ισπανικά και γαλλικά ΜΜΕ συμφωνούσαν ότι ο Κάρλο Αντσελότι αποτελεί τη No. 1 επιλογή για να αποτελέσει τον διάδοχο για τον πάγκο της «Βασίλισσας».

Η υλοποίηση των σεναρίων όπως προκύπτει απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, είναι πιο κοντά από ποτέ αφού ο Ιταλός τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν μετά και την επίσημη λήξη του πρωταθλήματος, ξεκαθάρισε στους Άραβες ιδιοκτήτες του συλλόγου ότι θέλει να συνεχίσει την προπονητική του θητεία στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Θέλω να πάω στη Ρεάλ, αφήστε με ελεύθερο», ήταν η απάντηση του πολυνίκη προπονητή στη διορία που του δόθηκε από τη διοίκηση των πρωταθλητών Γαλλίας και όλα δείχνουν να έχουν πάρει το δρόμο τους.

Μοναδικά εμπόδια για την επισημοποίηση των εξελίξεων αποτελεί κατ’ αρχήν το γεγονός ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ακόμα προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας μάλιστα ακόμα συμβόλαιο για τρία χρόνια. Οι ρήτρες που υπάρχουν είναι τεράστιες και για αυτό το λόγο οι δύο πλευρές (Ρεάλ και Μουρίνιο) αναλώνονται το τελευταίο διάστημα σε ένα «παιχνίδι» τακτικής για το ποιος θα ανακοινώσει στον άλλον το «αντίο». Το «διαζύγιο» πρέπει να θεωρείται δεδομένο αφού και ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει όσο τίποτα άλλο να επιστρέψει στην αγαπημένη του Τσέλσι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει διάθεση να πληρώσει για να φύγει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ισπανία, η αποχώρηση του «Special One» δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και σήμερα αφού και ο τελευταίος στόχος που είχε η «Βασίλισσα» (Copa Del Rey) χάθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέση της Παρί Σεν Ζερμέν σε αυτή την υπόθεση –κάτι που αποτελεί και το δεύτερο εμπόδιο για τις οριστικές εξελίξεις- αυτό που μεταφέρουν από την Κυριακή είναι ότι πραγματικά τους ζητήθηκε από τον Αντσελότι να μείνει ελεύθερος, αλλά δεν συναινούν σε μια τέτοια προοπτική αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο και όποια ομάδα τον επιθυμεί πρέπει να καταθέσει επίσημη πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση, όλα φαίνονται δρομολογημένα αφού υπάρχουν σαφείς προθέσεις και είναι δεδομένο ότι κανείς σύλλογος δεν μπορεί να κρατήσει έναν εργαζόμενο παρά τη θέλησή του.

Διαβάστε επίσης