Παύλος Μαρινάκης: Οι 3 παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας – “Μια νέα μητέρα παίρνει πλέον €10.000”

«Ο κόσμος δεν βρήκε άκρη με τους θαυματοποιούς. Αυτοί που θα περπατούσαν στο νερό, θα έκαναν το ψάρι κρέας, θα διέγραφαν χρέη, τελείωσαν»

Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ξεδίπλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, μιλώντας στο Mega τόνισε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα και κινείται σε τρεις κατευθύνσεις για την αντιμετώπισή του:

  • Μόνιμες αυξήσεις στα εισοδήματα (κατώτατος μισθός στα 830, μέσος μισθός, συντάξεις) οι οποίες σωρευτικά είναι πάνω από τον μέσο όρο του πληθωρισμού σωρευτικά, ο οποίος είναι πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
  • Έλεγχοι στην αγορά (μόνο χθες 1,5 εκατ. πρόστιμα για εικονικές εκπτώσεις) που θα συνεχιστούν όχι μόνο όσο υπάρχει εισαγώμενος πληθωρισμός.
  • Στοχευμένες παρεμβάσεις. Έχουμε κάνει πολλές και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δεν είναι μόνο το καλάθι του νοικοκυριού, δεν είναι μόνο οι τελευταίες 4 παρεμβάσεις του υπ. Ανάπτυξης που φαίνεται ότι αποδίδουν, αλλά και σε κατηγορίες πολιτών. Ανακοινώθηκε το άνοιγμα πλατφόρμας για το επίδομα μητρότητας για ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες. Ως τώρα ήταν σαν μητέρες δεύτερης κατηγορίας, έπαιρναν ένα εφάπαξ εισόδημα. Με απλά λόγια, τώρα παίρνουν 830 ευρώ το μήνα (και αναδρομικά) επί 9 μήνες συν το επίδομα γέννας. Δηλαδή μια νέα μητέρα από ένα εφάπαξ 600-700 ευρώ παίρνει συνολικά πάνω από 10.000 ευρώ συνολικά για τα πρώτα της βήματα.

Ερωτηθείς για τα «θαύματα» Κασσελάκη κατά την βάπτισή του, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι δεν πειράζει καθόλου που είναι θρήσκος ούτε που εκμυστηρεύτηκε μια προσωπική του στιγμή αλλά σημείωσε:

«Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν τη θρησκεία και στην ίδια πρόταση να λέμε για διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους. Ή να κατηγορούμε αυτούς που μιλούν για πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια οι οποίες συμφωνώ, δεν ανήκουν σε κανέναν, είναι ιερές έννοιες και πάντα το λέγαμε, αρκεί να τις υπερασπίζεται με την στάση ζωής του. Δεν είναι δική μας δουλειά, να μπούμε σε αυτό. Ο κ. Κασσελάκης ξεδιπλώνει τις δικές του απόψεις με ένα μέρος του ακροατηρίου του να συμφωνεί, άλλο να διαφωνεί. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε εμείς, είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή μας δουλειά».

Το δεύτερο, είπε ο κ. Μαρινάκης είναι ότι «ο κόσμος είδε ότι με τους θαυματοποιούς δεν βρήκε άκρη. Αυτοί οι οποίοι θα περπατούσαν στο νερό, θα έκαναν το ψάρι κρέας, θα διέγραφαν χρέη, τελείωσαν».

Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Κασσελάκης με αυτά που είπε προσομοιάζει με τις επιστολές του Ιησού που διατυμπάνιζε ο κ. Βελόπουλος, απάντησε: «Έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά ως προς το πού καταλήγουν. Στα λεφτόδεντρα».

Για να εξηγήσει: «Δηλαδή, οι συντάξεις των 3.000 ευρώ που έγιναν 4.000 την επόμενη ημέρα από τον κ. Βελόπουλο και ο μηδενισμός ΦΠΑ σε κάποια αγαθά που κοστίζουν 2,3 δις το χρόνο του κ. Κασσελάκη, έχουν έναν κοινό παρανομαστή: Τα λεφτόδεντρα. Ευτυχώς για την αλήθεια, δυστυχώς για όσα περάσαμε, η λογική αυτή δοκιμάστηκε στην πράξη και είδαμε πού οδήγησε. Εμείς λοιπόν ούτε θαύματα υποσχόμαστε, ούτε τη ζωή των πολιτών μπορούμε να αλλάξουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Υποσχόμαστε και εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα που με σκληρή δουλειά έχει αποτελέσματα μετρήσιμα, σε μια δύσκολη καθημερινότητα».

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα