Πεδουλάκης: «Δυνατή με ενέργεια αλλά και αδυναμίες η Βιλερμπάν, να τις “χτυπήσουμε”»

Δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ενόψει της αυριανής (10/10, 21:45) αναμέτρησης για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο (10/10, 21:45) στη Λυών, για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague, τη Βιλερμπάν.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, χαρακτήρισε τη γαλλική ομάδα πολύ δυνατή, με μεγάλη ενέργεια μέσα στο γήπεδο, σύνολο που και έχει κίνητρο και ενθουσιασμό. Έχει πάντως αδυναμίες, επισήμανε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, και αυτές πρέπει να «χτυπήσουν» οι παίκτες του.

Αναλυτικά, στην κάμερα της NOVA, δήλωσε: «Η Βιλερμπάν και πριν παίξει με τον Ολυμπιακό, πόσω μάλλον αφού έπαιξε και έδειξε αυτή την εικόνα, είναι μια ομάδα πολύ δυνατή, βγάζει πολύ μεγάλη ενέργεια μέσα στο γήπεδο και έχει κίνητρο και ενθουσιασμό.

Για μας θεωρώ ότι σημαντικό στοιχείο στο αμυντικό μας κομμάτι θα είναι το αμυντικό ριμπάουντ, και το πόσο θα αντισταθούμε στην ενέργεια. Στην επίθεση αυτό που θέλουμε είναι να λειτουργήσουμε το ένστικτο για μικρότερο χρονικό διάστημα και να χτυπήσουμε στις αδυναμίες που η Βιλερμπάν, όπως όλες οι ομάδες, έχει και αυτή».

Αν το πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα είναι ο οδηγός για τη συνέχεια: «Δεν υπάρχει δικός μου οδηγός. Είμαστε μια ομάδα στην οποία προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία, το ζήτημα είναι το μέτρο.

Σε κάποια παιχνίδια πρέπει να πατήσεις περισσότερο το γκάζι, σε κάποια πρέπει να πας λίγο πιο αργά, πρέπει να επιλέξεις σε τι είσαι καλύτερος κατά τη γνώμη σου. Εμείς δουλεύουμε κάθε μέρα σε αυτό το κομμάτι, το θέμα είναι πως θα σου γίνει αυτό συνήθεια, να σου γίνει νέα συνήθεια να παίζεις γρήγορα και όχι βιαστικά».

Αν έχει βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός στα τελευταία 8 δευτερόλεπτα της επίθεσης: «Οι Γάλλοι έχουν παράδοση σε ό,τι αφορά το γρήγορο μπάσκετ. Σε ό,τι αφορά τα τελευταία 8 δευτερόλεπτα δουλεύουμε, υπάρχουν διαστήματα που βγάζουμε αυτό που θέλουμε.

Αλλά επαναλαμβάνω πως αυτό είναι κάτι που θέλει δουλειά καθημερινά, θέλει διάβασμα, να μάθουν να λειτουργούν οι πέντε ως ένα. Αλλά είμαστε σε καλό δρόμο, μεγαλώνουν τα διαστήματα που μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν είμαστε σε καλό σημείο, αλλά βελτιωνόμαστε».

Αν η ήττα του Ολυμπιακού αύξησε τη συγκέντρωση της ομάδας: «Όχι, δεν νομίζω. Κάθε παιχνίδι της Ευρωλίγκας, ειδικά φέτος, με τα χρήματα που έχουν δοθεί και τους παίκτες που έχουν έρθει είναι πολύ δυνατό.

Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, αυτά είναι παρελθόντων χρόνων. Τώρα πια τα πράγματα είναι διαφορετικά, ακόμα και για τις πολύ δυνατές ομάδες που έχουν υψηλά μπάτζετ και είναι χρόνια μαζί, υπάρχουν παιχνίδια στα οποία μπορεί να δυσκολευτούν».

Μίτροβιτς: «Δύσκολα τα πράγματα με Παναθηναϊκό, έχουμε έξι τραυματίες»

Διαβάστε επίσης