
Πέφτει στη μάχη ο Παναθηναϊκός
Πρώτο παιχνίδι με την Εφές για την πρόκριση στο Άμπου Ντάμπι
Το πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν στη Euroleague ξεκινά για τους «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες δίνουν τα πρώτα δύο παιχνίδια των πλέι-οφ με στόχο την πρόκριση στο Final Four του Άμπου Ντάμπι (23-25 Μαΐου) — για πρώτη φορά εκτός Ευρώπης.
Οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν πλεονέκτημα έδρας, το οποίο θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν, ώστε να κάνουν το 2-0 μπροστά στο κοινό τους και να αποκτήσουν ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης (απαιτούνται τρεις νίκες).
Πρώτος στη μάχη ρίχνεται ο Παναθηναϊκός AKTOR, ο οποίος υποδέχεται την Αναντολού Εφές σήμερα (Τρίτη του Πάσχα, 23/4) στο ΟΑΚΑ, με τζάμπολ στις 21:30 και ζωντανή μετάδοση από το Novasports Prime.
Το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα είναι ο Εργκίν Αταμάν, νυν προπονητής του Παναθηναϊκού και πρώην της Εφές, την οποία οδήγησε σε δύο σερί κατακτήσεις Euroleague (2021, 2022). Τώρα καλείται να την αποκλείσει με τους «πράσινους».
Στην κανονική περίοδο:
-
Εφές – ΠΑΟ 93-67 (13/12)
-
ΠΑΟ – Εφές 104-89 (6/2)
Η σειρά συνεχίζεται την Πέμπτη (24/4), πάλι στο ΟΑΚΑ.
Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη «μάχη» την Τετάρτη, με στόχο κι αυτός να κάνει το πρώτο βήμα προς το Άμπου Ντάμπι. (Αν θες, σου γράφω και γι’ αυτόν!)