Πέφτουν σήμερα οι υπογραφές για Belharra και Rafale στο θωρηκτό «Αβέρωφ»

Η υπογραφή των συμβάσεων θα γίνει το απόγευμα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί

Σήμερα θα υπογραφούν οι τελικές συμβάσεις απόκτησης των 3+1 υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό και των έξι επιπλέον Rafale.

Η υπογραφή αναμένεται να γίνει μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στο κατάστρωμα του θωρηκτού «Αβέρωφ», από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Η Γαλλίδα υπουργός θα φθάσει με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι στον όρμο του Φαλήρου, έχει δέσει το πυρηνοκίνητο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κύκλοι του Πενταγώνου αναφέρουν ότι το γεγονός ότι η υπογραφή των συμβάσεων πραγματοποιείται μία μόλις ημέρα πριν την 25η Μαρτίου, σε συνδυασμό με την επιλογή του Θωρηκτού Αβέρωφ, ως χώρο διεξαγωγής της σχετικής τελετής, δίνει ένα σημαντικό συμβολισμό στην όλη διαδικασία, στέλνοντας συνάμα μήνυμα αποφασιστικότητας προς την τουρκική πλευρά.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων, οι δύο αντιπροσωπείες θα μεταβούν με πλωτά μέσα στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle όπου θα ξεναγηθούν στους χώρους του αεροπλανοφόρου από τον κυβερνήτη του, και θα ενημερωθούν γύρω από την αποστολή του γαλλικού πλοίου στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια δείπνου που πρόκειται να παρατεθεί στο καρέ των αξιωματικών, αναμένεται να εξεταστούν θέματα περαιτέρω συνεργασίας των δύο υπουργείων Άμυνας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν στο Charles de Gaulle ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Γάλλο ομόλογό του Στρατηγό Thierry Burkhard

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα