Πειθαρχική δίωξη εις βάρος Μαρινάκη, Βρέντζου ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, τον οποίο κατήγγειλε η ΠΑΕ

Πειθαρχικές διώξεις κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Βρέντζου άσκησε ο Κωσταντίνος Σπυρόπουλος, Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος άσκησε δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου των «ερυθρόλευκων» για δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Τον Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο είχε καταγγείλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός την περασμένη Τρίτη, για τον εξής λόγο:

  1. Ομοφώνως αποφασίστηκε ότι ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα επιμείνει στην διερεύνηση της πορείας της ποινικής δικογραφίας αναφορικά με εκβιάσεις και δωροδοκίες μελών των ΕΠΣ ανά την Ελλάδα, η οποία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, αλλά παραμένει στο συρτάρι του για περισσότερο από ένα χρόνο, χωρίς να έχει κληθεί κανένας μάρτυρας να δώσει την παραμικρή κατάθεση. Το Δ.Σ. ασχολήθηκε επίσης με την ομολογουμένως παράξενη σύμπτωση ότι ο συγκεκριμένος εισαγγελέας, όλως περιέργως, λίγο καιρό αφότου του διαβιβάστηκε η συγκεκριμένη δικογραφία, τοποθετήθηκε από την ΕΠΟ ως Υπεύθυνος Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων.

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος των ακολούθων προσώπων.

Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός
και
Γιάννη Βρέντζου, μέλους ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός

διότι ως αξιωματούχοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυσφήμησαν ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α παρ. 1, 2α’ και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

 

Οι διώξεις είναι με βάση το άρθρο για “δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων” και μάλιστα για “επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης ή εξύβρισης ή δυσμενών κρίσεων” και οι ποινές που προβλέπονται είναι χρηματική ποινή από 10.000 έως 50.000 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα