Πελώνη για Ερντογάν: Οι διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας τον ενοχλούν

Η Πελώνη σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν

Στην ενόχληση του Τούρκου προέδρου από την οικοδόμηση διεθνών συμμαχιών της Ελλάδας απέδωσε η Αριστοτελία Πελώνη την επίθεση που εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν από τα Κατεχόμενα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Όσον αφορά την επίθεση στον πρωθυπουργό περί συσπείρωσης των εχθρών της Τουρκίας στην Αμερική σας θυμίζω ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η οικοδόμηση συμμαχιών η οποία αποδίδει και προφανώς ενοχλεί» είπε η κα Πελώνη κληθείσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει τις σχετικές πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι οι εχθροί της Τουρκίας παρασύρονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα από την κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας στα όσα συνολικότερα είπε ο Ταγίπ Ερντογάν που εξαπέλυσε βολές κατά του κ. Μητσοτάκη περί αθέτησης των συμφωνηθέντων στο τετ α τετ που είχαν στις Βρυξέλλες τόνισε:

«Υπάρχει η δήλωση για να σας τη μεταφέρω αναλυτικά. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρεται στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Υπάρχει μοταμό η δήλωση και συνομιλούν οι διπλωματικοί τους σύμβουλοι η κα Σουρανή με τον κ. Καλίν και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ότι συσπειρώνει στους εχθρούς της Τουρκίας στην Αμερική.

»Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί ως προς το πρώτο. Αδυνατώ να κατανοήσω. Όσον αφορά την επίθεση στον πρωθυπουργό περί συσπείρωσης των εχθρών της Τουρκίας στην Αμερική σας θυμίζω ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η οικοδόμηση συμμαχιών η οποία αποδίδει και προφανώς ενοχλεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα