Περέιρα: «Το VAR θα συμβάλει στην αξιοπιστία της διαιτησίας»

Με 16 κάμερες το VAR θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην Ελλάδα, στον τελικό του Κυπέλλου αύριο Σάββατο στο ΟΑΚΑ, όπου θα συγκρουστούν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Μέλο Περέιρα, καλωσόρισε, το VAR αλλά και το G.L.T. (goal line technology) το οποίο όπως είπε θα συνεισφέρει  «αποφασιστικά στην αξιοπιστία της διαιτησίας και των επαγγελματικών διοργανώσεων και την επιβολή της αλήθειας στο αθλητικό αποτέλεσμα».

Η δήλωση του Πορτογάλου προέδρου της ΚΕΔ έχει ως εξής:

«Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας καλωσορίζει την έναρξη της χρήσης των συστημάτων V.A.R. και G.L.T. στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, που συνεισφέρουν αποφασιστικά στην αξιοπιστία της διαιτησίας και των επαγγελματικών διοργανώσεων και την επιβολή της αλήθειας στο αθλητικό αποτέλεσμα.

Εργαστήκαμε σκληρά για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο υποδομής για την εφαρμογή του συστήματος στους αγώνες υψηλού επιπέδου, εκπληρώνοντας πλήρως τις απαιτήσεις της F.I.F.A. και της I.F.A.B.

Η χρήση των νέων τεχνολογιών του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της συμβολής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση και του έργου των Ελλήνων διαιτητών κι εντάσσεται στο γενικότερο εθνικό σχεδιασμό για την βελτίωση της ποιότητας της Ελληνικής διαιτησίας».

Πάροχοι τεχνολογίας της Ε.Π.Ο. για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος είναι οι εταιρείες inDigital/mediaPro (V.A.R) και Hawk-Eye (G.L.T.), ενώ από πλευράς Ε.Π.Ο. την προετοιμασία, συντονισμό και υλοποίηση του έργου επιμελήθηκαν οι Αλέξανδρος Χολέβας (V.A.R. project manager) και Μιχάλης Κουκουλάκης (V.A.R. referee manager).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα