Περικοπές στους μισθούς όσων απεργούν ανακοίνωσε ο Πελεγρίνης

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης ανακοίνωσε το αυτονόητο, δηλαδή πως θα μπει «ψαλίδι» στους μισθούς των  των διοικητικών υπαλλήλων που απεργούν. Επίσης ο κ. Πελεγρίνης υπογράμμισε πως ήδη με έγγραφό του στις 08/10/2013 είχε ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου να προχωρήσουν σε όλα το προβλεπόμενα από το νόμο σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά τις ημέρες της απεργίας, ήτοι να περικοπούν οι αποδοχές του προσωπικού που απεργεί.

Την ίδια στιγμή, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος ότι «έχει με τις πρόσφατες αποφάσεις της τονίσει το φλέγον θέμα της φύλαξης των πανεπιστημιακών κτιρίων και χώρων μετά τη θέση σε διαθεσιμότητα του συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού φύλαξης». Το θέμα αυτό επισήμανε και ο πρύτανης του Ιδρύματος σε πρόσφατες επιστολές του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ε. Μεϊμαράκη και τους συναρμόδιους υπουργούς κ.κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, Κ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια.

«Ήδη, κατά τη διάρκεια της απεργίας του διοικητικού προσωπικού και παρά το προσωπικό ασφαλείας που έχει διατεθεί για τη φύλαξη, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα καταπάτησης πανεπιστημιακών χώρων και άλλων πιθανώς παράνομων δραστηριοτήτων, για τα οποία ο αρμόδιος Επόπτης έχει προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι την επομένη της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του  συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού φύλαξης, η φύλαξη και επομένως η ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους αντικειμενικώς θα καταρρεύσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε επίσης