Περιοδεία στην Χίο ενόψει ευρωεκλογών ο Μαυρωτάς (video)

Στην Χίο βρέθηκε χθες Τετάρτη 15 Μαΐου ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, εν όψει των Ευρωεκλογών. Η παρουσία στο νησί ξεκίνησε με μία επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, όπου είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για αρκετή ώρα με καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους για τα ζητήματα της αναδιαμόρφωσης του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα για τις απειλές, τις ευκαιρίες, τους κινδύνους αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που υπάρχουν για ένα περιφερειακό Πανεπιστήμιο όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χίου, Μανόλη Βουρνού, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα ζητήματα του νησιού και συζήτησαν για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές και Ευρωπαϊκές εκλογές, εστιάζοντας στο πόσο σημαντικό είναι να ψηφίσουν οι πολίτες με τα σωστά κριτήρια.

Μετά, ο κ. Μαυρωτάς επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη, Σταμάτη Κάρμαντζη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών για το νησί, αλλά και για τη χώρα και την Ευρώπη.

Τέλος, επισκέφθηκε το Μουσείο Μαστίχας, όπου ήταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Blue Hackathon) υπό την καθοδήγηση της Κοσμήτορος της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, κας Μαρίας Λεκάκου, μία αξιέπαινη πρωτοβουλία που έχει αγκαλιασθεί τόσο από τους φοιτητές όσο και από τους τοπικούς φορείς.

Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού παραχώρησε συνέντευξη στο politischios.gr, όπου αναφέρθηκε στην επανασύσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του «Ποταμιού», στους στόχους των Ευρωεκλογών αλλά και στις συναντήσεις που είχε στο νησί μας με τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Στόχος μας σε αυτές τις εκλογές είναι η εκλογή ενός τουλάχιστον Ευρωβουλευτή αν και το ιδανικό θα ήταν δύο. Στηρίζουμε ως κόμμα την πρόταση του Εμμανουήλ Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, (ελευθερία, προστασία, πρόοδος)και είμαστε στο πλευρό όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που αγωνίζονται για την εξέλιξη της Ευρώπης».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ VIDEO:

Και αντιπρόεδρος Βουλής

Πάντως ο κ. Μαυρωτάς από οφίτσια πρέπει να είναι χορτασμένος. Κι αυτό διότι πλέον εξελέγη και 7ος αντιπρόεδρος της Βουλής από την στιγμή που επανσυστάθηκε η Κ.Ο. του Ποταμιού κιαι δικαιούνται θέση αντιπροέδρου.

Ο κ. Μαυρωτάς εξελέγη με 133 θετικές ψήφους και δύο λευκές. Ο προηγούμενος αντιπρόεδρος της Βουλής που προερχόταν από το Ποτάμι ήταν ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του όταν διαλύθηκε η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά.

Διαβάστε επίσης