Περνούν… σύριζα από την έξοδο της εξουσίας

Ένας «απασφαλισμένος» Καμμένος ίσως είναι το ατύχημα που απεύχονται στον ΣΥΡΙΖΑ να τους συμβεί και να τους οδηγήσει άτακτα στις εθνικές κάλπες

Τι βροχές, τι καταιγίδες, τι χαλάζι, η Παρασκευή ήταν η πιο «καυτή» πολιτικά ημέρα της εβδομάδας που τελειώνει αύριο Κυριακή, καθώς εισήχθη προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και διεξήχθη η σχετική ψηφοφορία επικύρωσής του.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν ήταν γνωστό το αποτέλεσμα, αλλά μόνο εξαιτίας κάποιου κοσμοϊστορικού γεγονότος θα άλλαζαν οι ισορροπίες και θα καταψηφιζόταν η ύστατη διαδικαστική πράξη, που βάζει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Μακεδονικού. Άγνωστο ήταν επίσης το τι ειπώθηκε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Αλλά ειδικά αυτό κι αν δεν χρειάζεται δίπλωμα μαντικής για να το προβλέψει κάποιος, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κοινοβουλευτική συζήτηση θα είχε πολλά απρεπή ντεσιμπέλ (μακάρι να διαψευστούμε) και τη χροιά ενός άτυπου προεκλογικού ντιμπέιτ.

Άλλωστε, τα τροχιοδεικτικά πυρά είχε ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης στο αγαπημένο του twitter ο Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και για εθνική προδοσία της Μακεδονίας «από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων». Είχε φυσικά προηγηθεί η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του κοινοβουλίου (σ.σ. το πρωί της Παρασκευής η γνωμοδότηση υιοθετήθηκε και από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής), βάσει της οποίας ενδεχόμενη αποχώρηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου θα μετέτρεπε τον Πάνο Καμμένο στον έναν… κούκο που θα «συντρόφευε» τους 3 εναπομείναντες βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ.

Κι ενώ όλοι ξέραμε ότι η προαναγγελθείσα καρατόμηση Παπαχριστόπουλου θα γινόταν στις 10 το πρωί, ο Π. Καμμένος «ξανατιτίβισε» ότι τη διαγραφή τού μέχρι πρότινος βουλευτή του θα την κατέθετε στην Ολομέλεια, αφού πρώτα θα μιλούσε την Παρασκευή στη Βουλή – όσο δηλαδή θα ήταν ακόμη τυπικά αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας. Σαν να μην έφτανε αυτό, εξέφρασε την «απειλητική» ελπίδα του να είναι παρών ο Αλέξης Τσίπρας όταν ανέβει στο βήμα της Βουλής.

Εν ολίγοις, το τσίρκο συνεχίζεται. Είναι ό,τι έλεγε την προηγούμενη εβδομάδα η «Α» ότι ένας «απασφαλισμένος» Καμμένος ίσως είναι το ατύχημα που απεύχονται στον ΣΥΡΙΖΑ να τους συμβεί και να τους οδηγήσει άτακτα στις εθνικές κάλπες.

Το δυστύχημα είναι πως όποια τύχη κι αν έχουν οι ΑΝ.ΕΛ., όσα σκληρά λόγια κι αν εκστομίστηκαν χθες τη Βουλή, ελάχιστοι εκπλήσσονται πια για την ατραπό που έχει πάρει η πολιτική ζωή του τόπου. Οι αλλόκοτες ιδεολογικά μετακινήσεις βουλευτών, οι ανιστόρητες επιστολές leasing εθνοπατέρων που δίνουν λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ να περνά νομοσχέδια με μία επί της ουσίας μειοψηφούσα πλειοψηφία, ακόμη και η μήνυση για εκβιασμό του Νίκου Νικολόπουλου κατά του Πάνου Καμμένου, παραπέμπουν σε εποχές που θέλαμε να πιστεύουμε ότι η Μεταπολίτευση τα είχε κλειδαμπαρώσει άπαξ διά παντός στα κελάρια της ιστορίας.

Κι όχι μόνο δεν συνέβη αυτό, αντιθέτως διαπράττονται υπό τον φερετζέ του προοδευτισμού και της αριστεροσύνης, που με το ένα χέρι διαπραγματεύεται με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ τη μετονομασία των Σκοπίων και με το άλλον χέρι υπερασπίζεται στρατιωτικές δικτατορίες τύπου Βενεζουέλας επειδή ο μπερές είναι κόκκινος.

Για να κλέψουμε μία ατάκα του Έλληνα ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, δυστυχώς για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μαδούρο, οι ΑΝ.ΕΛ. και η πρόοδος δεν πάνε μαζί! Το ακόμη δυστυχέστερο; Ότι σε αυτό το ιδιότυπο βέρτιγκο ο πρωθυπουργός δεν στροβιλίζεται μόνος του. Συμπαρασύρει και μια ολόκληρη χώρα μαζί του. Αν λοιπόν έχει απομείνει να κάνει κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ στα στερνά της διακυβέρνησής του είναι να περάσει… σύριζα από την έξοδο της εξουσίας, το συντομότερο δυνατό…

 

Διαβάστε επίσης