Persona non grata ο Μάρης για τον Μητσοτάκη

Persona non grata είναι, πλέον, για τη Νέα Δημοκρατία ο επιχειρηματίας των media, Δημήτρης Μάρης. Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Έθνους», το οποίο έκανε λόγο για συμπαιγνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Αλαφούζο προκειμένου να απαξιωθεί η κυβέρνηση Καραμανλή, προκάλεσε οργή στην Πειραιώς.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Εδώ και καιρό στη Νέα Δημοκρατία είχαν παράπονα από την κριτική που ασκείτο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα ΜΜΕ του κ. Μάρη, καθώς τη θεωρούσαν άδικη. Όμως, μετά το «Στοχοποιούν τον Καραμανλή» το ποτήρι ξεχείλισε, με τη Ν.Δ. να εκδίδει σκληρότατη ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο» και κατηγορούσε ανοιχτά τον όμιλο Μάρη ότι «βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να προωθεί την προπαγάνδα, τα ψέματα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που διάβαζε, με τους συνεργάτες του να «βλέπουν» απόπειρα πρόκλησης εσωκομματικών προβλημάτων σε μία περίοδο που η συσπείρωση στη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο της Πειραιώς μπαίνει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, με τη Ν.Δ. να σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι πραγματοποιεί συναντήσεις με επιχειρηματίες «ενθαρρύνοντάς τους να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Μάρη». Όπως εξηγούν από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, «η κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών και εκείνοι τους το ξεπληρώνουν χτίζοντας ένα νέο σύστημα οικονομικής και μιντιακής διαπλοκής».

Διαδικτυακός τζόγος

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι το μαλακό υπογάστριο του Δημήτρη Μάρη είναι ο διαδικτυακός τζόγος, σπεύδοντας να επαναφέρουν στην πολιτική ατζέντα μία επίκαιρη ερώτηση 14 «γαλάζιων» βουλευτών στα τέλη Νοεμβρίου, η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ. Οι 14 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσαν από την κυβέρνηση εξηγήσεις για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του παράνομου τζόγου, και ζητώντας επίσης μεταξύ άλλων να πληροφορηθούν:

* Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πόσα έσοδα έχουν εισπραχθεί;
* Υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές; Υπάρχουν τέτοιοι ιδιοκτήτες οι οποίοι να δραστηριοποιούνται και στον χώρο της ενημέρωσης; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φορολογικός έλεγχός τους; Έχουν γίνει καταλογισμοί και έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα;

Αν και στην ερώτηση εκείνη δεν υπήρχε ονομαστική αναφορά στον εκδότη του «Έθνους», είναι φανερό ότι η Ν.Δ. «φωτογράφιζε» από τότε τον Δημήτρη Μάρη. Μάλιστα, «γαλάζια» στελέχη κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λένε πως απ’ αυτή την ερώτηση κι έπειτα τα ΜΜΕ που ελέγχει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας άρχισαν να κρατούν όλο και πιο εχθρική στάση απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη Βόρειο Ελλάδα

Όπως είχε γράψει από τα τέλη του 2017 η «Α», η νέα χρονιά ξεκινά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι με μία βαλίτσα στο χέρι, για να γυρίσει κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του η Μακεδονία, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας –σε ομιλία του στο Λιτόχωρο Πιερίας– να κάνει μία φορτισμένη συναισθηματικά αναφορά στον Κώστα Καραμανλή. «Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Όπως είχατε εμπιστοσύνη και στον Κώστα Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του. Έτσι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη μία οριοθέτησε εκ νέου τα περιθώρια αποδοχής μίας ενδεχόμενης πρότασης για το όνομα της ΠΓΔΜ, από την άλλη θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Έθνους».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε καλά λόγια και για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, το όνομα του οποίου ενέπλεξαν –με αφορμή τις συζητήσεις για το Σκοπιανό– σε ακραία και ανυπόστατα σενάρια, όπως η «Λέγκα του Βορρά». Κατά την επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τη συμβολή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (σ.σ. ο οποίος και τον υποδέχθηκε στο μουσείο) για την ανάδειξη τόσο των εκθεμάτων όσο και του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου.

«Πρόκειται», είπε χαρακτηριστικά, για «ένα μουσείο το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να επισκέπτονται όλοι προκειμένου να πιστοποιείται αυτό το οποίο μόλις ανάφερες, η ελληνικότητα της Μακεδονίας και η σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Φιλίππου, του Μέγα Αλέξανδρου, η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και η οποία δεν μπορεί να παραγραφεί από κανέναν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα