«Πετάει» προς την Κίνα

Με τη φράση, «ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ευρώπη ανοίγει ακόμα περισσότερο τα “φτερά” του», η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το επιχειρηματικό «άνοιγμά» του προς την Κίνα. Μία κίνηση που αναμενόταν εδώ και καιρό από τους «πράσινους» και στο πλαίσιο της συμφωνίας δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιον παίκτη στην ομάδα με καταγωγή από τη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με κινεζική εταιρεία Marketing, Επικοινωνίας και διαχείρισης Αθλητικών Εταιρειών και Αθλητών, με έδρα τη Σανγκάη. Σκοπός της συνεργασίας είναι η είσοδος και η εμπορική αξιοποίηση του brand name της ομάδας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας.«Ο νέος συνεργάτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης Αθλητικών Οργανισμών και Προσωπικοτήτων με εξειδίκευση στην προώθηση ξένων αθλητών, celebrities και ομάδων στην αγορά της Κίνας και εύρεσης χορηγιών και άλλων ευκαιριών για αυτούς. Είναι πρωτοπόρος στον τομέα της στην Κίνα και έχει συνάψει συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ χορηγών και αθλητικών ομάδων και παικτών, ενώ διαχειρίζεται και προωθεί σειρά μεγάλων προσωπικοτήτων στην ευρύτερη αγορά της Ασίας.

Η εταιρεία θα είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην Κίνα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της ευρύτερης περιοχής σε τομείς όπως το social media marketing, το merchandising, η διοργάνωση εκδηλώσεων, οι online δημόσιες σχέσεις, η προσέλκυση χορηγών και γενικότερα σε κάθε τομέα που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες αύξησης των εσόδων της ομάδας.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γίνεται έτσι η πρώτη ομάδα στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα μπάσκετ που θα επιχειρήσει να διερευνήσει και εν τέλει να αξιοποιήσει τη δυναμικότερη αγορά του κόσμου.

«Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δήλωσε για τη συνεργασία: “Ο Παναθηναϊκός γίνεται σήμερα η πρώτη ελληνική ομάδα και ταυτόχρονα η πρώτη Ευρωπαϊκή από το χώρο του μπάσκετ που ανοίγει το πεδίο της συνεργασίας της ως την Κίνα. Αυτό δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση καθώς καθιστά ξεκάθαρο το μέγεθος της κορυφαίας Ευρωπαϊκής δύναμης στο χώρο του μπάσκετ.

Τίποτε δεν γίνεται τυχαία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ως Παναθηναϊκός ολοκληρώσαμε μια μεγάλη έρευνα μέσω της οποίας διαπιστώσαμε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον έξι φορές Πρωταθλητή Ευρώπης. Ως εκ τούτου ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ευρώπη ανοίγει ακόμα περισσότερο τα “φτερά” του και διευρύνει τη δεξαμενή των φιλάθλων του σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να εκμεταλλευτεί εμπορικά την παγκόσμια αναγνώρισή του.

Στόχος είναι μέσα απ’ αυτή τη συνεργασία, εκτός των άλλων, να υπάρξουν γενικότερα οφέλη τόσο για το Ελληνικό όσο και για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ”».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα