Πέταξαν στον δρόμο 90χρονη και τον εγγονό της γιατί δεν είχαν να πληρώσουν το ενοίκιο

Οι λέξεις οργή και αγανάκτηση είναι λίγες για να περιγράψουν την έξωση που έγινε σε μια 90χρονη γυναίκα για χρέη 1200 ευρώ. Η ηλικιωμένη ζούσε στο σπίτι μαζί με τον 25χρονο εγγονό της, τον οποίο μεγάλωσε η ίδια από τότε που ήταν τεσσάρων ετών.

Τα μόνα έσοδα που είχαν ήταν μια σύνταξη 290 ευρώ και κάποια μεροκάματα που έκανε ο 25χρονος εγγονός της και κάπως έτσι τα έβγαζαν πέρα.

Όμως, λόγω κορονοϊού τα μεροκάματα του εγγονού της άρχισαν να λιγοστεύουν και τα χρήματα να μην φτάνουν για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Έτσι, δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο και ξαφνικά βρέθηκαν μέσα σε μια ημέρα στον δρόμο!

Ο 25χρονος μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το γεγονός.

«Ήρθαν απόγευμα στο σπίτι και μας είπαν ότι πρέπει να φύγουμε. Τους εξηγήσαμε την κατάσταση, αλλά εκείνοι επέμεναν να φύγουμε. Μέναμε 10 χρόνια σε αυτό το σπίτι» είπε.

Η διευθύντρια των «Γιατρών του Κόσμου», Ευγενία Θάνου, χαρακτήρισε συγκλονιστικό το γεγονός.

«Συγκλονιστικό για εμάς αυτό που είδαμε. Βρήκαμε στέγη και για το κατοικίδιο. Το Σάββατο έμειναν στο δρόμο, γιατί δεν ήθελαν να το αφήσουν. Δεν βρήκαν να πάνε σε συγγενικά τους πρόσωπα. Κοιμήθηκαν σε παγκάκι» ανέφερε, τονίζοντας πως έξωση χωρίς καμία ειδοποίηση εν μέσω Covid-19 γίνεται για πρώτη φορά.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» προτίθενται να πληρώσουν το νοίκι και τους λογαριασμούς της γιαγιάς και του 25χρονου για ένα χρόνο.

Πρώτο μέλημα σύμφωνα με την κ. Θάνου είναι να βρεθεί οικία για την οικογένεια και στη συνέχεια να βρουν δουλειά για τον Κωνσταντίνο.

Μέχρι τότε, γιαγιά και εγγονός, θα μένουν στη δομή αστέγων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα