Πέθανε ο “βασιλιάς του χαλβά”

Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας που έγραψε ιστορία στα Φάρσαλα. Πρόκειται για τον Κώστα Καταραχιά, τον γνωστό ως  “βασιλιά του χαλβά”,  ο οποίος αποτελούσε εδώ και δεκαετίες σύμβολο στην παρασκευή του. Πέθανε στα 83 του έπειτα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην επιχειρηματική κοινότητα της Φθιώτιδας, όπου είχε έντονη δραστηριότητα εκτός από τα Φάρσαλα η οικογένειά του, η οποία είχε εγκατασταθεί στα Καμένα Βούρλα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Οσοι γνώρισαν τον Κώστα Καταραχιά μιλούν για έναν δίκαιο και ευθύ επιχειρηματία, ο οποίος δεν φοβόταν τον ανταγωνισμό και δεν έκανε εκπτώσεις στην ποιότητα του προϊόντος του. Πιστός στην παράδοση που ο ίδιος έφτιαξε, ακολούθησε ανοδική επιχειρηματική πορεία και ο χαλβάς του έφτασε να έχει παρουσία έως στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Συνεχιστές της δουλειάς του είναι οι γιοι του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, που έχουν μεταφέρει τη μοναδική γεύση σε κάθε άκρη της χώρας, αφού σε κάθε εμποροπανήγυρη ο πάγκος του Καταραχιά σκορπίζει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του παραδοσιακού προϊόντος.

Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι επισκέπτονται τα Φάρσαλα έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων να δοκιμάσουν τον περίφημο χαλβά. Κατάφερε, δηλαδή, ο Κώστας Καταραχιάς ο χαλβάς του να αποτελεί ένα από τα must buy προϊόντα της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η αποστολή των Σέρβων ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων που επισκέφτηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο τα Φάρσαλα ως προσκεκλημένοι του δήμου έκανε στάση στου Καταραχιά για να δοκιμάσει τον διάσημο χαλβά και να δει πώς παρασκευάζεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα