Πέθανε ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών Σπύρος Γιατράς

Θλίψη στο χώρο του ελληνικού πενταγράμμου - Σε ηλικία 77 ετών

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο σημαντικούς, δημοφιλείς και παραγωγικούς στιχουργούς του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού, που έβαλε την υπογραφή του σε δεκάδες επιτυχίες μεγάλων τραγουδιστών, ο Σπύρος Γιατράς.

Ο μεγάλος στιχουργός άφησε πίσω του ένα σημαντικό κενό στο χώρο του αλλά και μια εξίσου μεγάλη παρακαταθήκη.

Ο Σπύρος Γιατράς έγραψε στίχους για κάποιες από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, από τον Στράτο Διονυσίου, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τη Μαρινέλλα, τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Γιάννη Πάριο μέχρι τον Βασίλη Καρρά, τον Νότη Σφακιανάκη, τον Σταμάτη Γονίδη, την Πάολα κ.α.

Ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν τα τραγούδια Ο αετόςΣώμα μου, Μήπως είμαι τρελός, Στη μέση του δρόμου, Σιγανές ψιχάλες, Περπατάμε παράλληλα, Δεν θα πετάξουμε ποτέ, Είσαι ένα πιστόλι, Μα εσύ με καις, Με τα μάτια μιλάμε εμείς, Ο Νταβατζής, Οι Σκιές, Της γυναίκας η καρδιά, Καλύτερα μαζί σου και τρελός, Μας υποχρέωσες, Όλα σ’αγαπάνε, Αν δεν είχα και σένανε, Άλλοθι, Δεν πάω πουθενά κ.α.

Ο Σπύρος Γιατράς υπήρξε επί δεκαετίες καλλιτεχνικό δίδυμο  με τον συνθέτη  Αλέκο Χρυσοβέργη με τον οποίο είχε κάνει πολλούς κοινούς δίσκους που πούλησαν χιλιάδες αντίτυπα. 

Τη βαθιά λύπη του για την απώλεια του  Σπύρου Γιατρά εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο συνάδελφος και  φίλος του, στιχουργός Ηλίας Φιλίππου.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα