Πετούσε αετό ο Αλαφούζος

Το αγωνιστικό ντεμαράζ του Παναθηναϊκού πιστώνεται στις αποφάσεις του Γιάννη Αλαφούζου, το γεγονός όμως ότι το «τριφύλλι» βρίσκεται πίσω από την τετράδα Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη είναι επίσης έργο του αφεντικού του «τριφυλλιού».

Γιατί όταν ο Καρυπίδης έδιωχνε τον Ένινγκ από τον Άρη βλέποντας έγκαιρα πως δεν τραβάει ο Γερμανός, ο Αλαφούζος πετούσε αετό και απολάμβανε τον απίθανο Ντάνι Πογιάτος να πειραματίζεται με τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης με τον Μάντζιο πήρε πάνω του και ξεπέρασε τις προσδοκίες των φίλων του με την πορεία που διέγραψε, ενώ ο Παναθηναϊκός ήλθε να ξυπνήσει σε δεύτερο χρόνο, όταν επιτέλους ο Αλαφούζος πήρε σκούπα και τελείωσε τον Πογιάτος και μαζί του τον άλλο αποτυχημένο Τσάβι Ρόκα.

Το καλό για τους «πράσινους» είναι πως ο μεγαλομέτοχος αποφάσισε να σταματήσει τα πειράματα στην πλάτη του Παναθηναϊκού και να πάρει κανονικό προπονητή. Γιατί ο Λάζλο Μπόλονι είχε και την εμπειρία και τις γνώσεις της ελληνικής νοοτροπίας ν’ αλλάξει τον Παναθηναϊκό και να τον κάνει ανταγωνιστικό. Πολλοί θεωρούν πως με τα χάλια που έχουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ την τρέχουσα περίοδο, αλλά και το γεγονός ότι είχαν περισσότερα ματς στο… κεφάλι τους, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη και να πάρει τη δεύτερη θέση. Αυτά όμως είναι σχέδια επί χάρτου. Γιατί στα λάθη του Αλαφούζου πέρα από τον κάθε λογής Πογιάτος ή Τσάβι Ρόκα, ήλθε να προστεθεί και το ξήλωμα της ομάδας του Δώνη. Των πιτσιρικάδων δηλαδή που κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό στα δύσκολα και πλέον είχαν αποκτήσει dna μαχητή και νικητή. Το γκρέμισμα μιας ομάδας και το χτίσιμο μιας άλλης θέλει χρόνο. Αυτόν έχασε ο Παναθηναϊκός.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα