Πετρόπουλος: «Διορθώνουμε το σύστημα του τρόπου υπολογισμού των αναδρομικών»

Στην πολυπλοκότητα του τρόπου υπολογισμού καταβολής αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια απέδωσε τα σφάλματα που όπως είπε διορθώνονται, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη.

Διευκρίνισε δε ότι εγκαίρως οι δικαιούχοι ενημερώνονται αν έλαβαν λιγότερα ώστε να τους επιστραφούν άμεσα αυτά που προβλέπει ο νόμος, ενώ για όσους έλαβαν παραπάνω η παρακράτηση είναι τμηματική και δεν υπάρχει άμεση αξίωση για τα παραπάνω ποσά.

Για τις συντάξεις χηρείας, ο κ. Πετρόπουλος είπε δεν έχει γίνει καμία περικοπή σε σύνταξη χηρείας ως τώρα, αφού ο νόμος προέβλεπε συμπλήρωση τριετίας που ολοκληρώνεται 13 Μαϊου 2019”. Επισήμανε ακόμη ότι έχει αυξηθεί η βασική σύνταξη για τις χήρες αγρότισσες, από τα 73 στα 320 ευρώ, και ανέβηκε στα 720 ευρώ η σύνταξη για χήρα με ανήλικο παιδί σε ΟΑΕΕ και ΙΚΑ.

Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ για τα σχέδια της για διάλυση του ΕΦΚΑ, τονίζοντας ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα, την περίοδο 2010 έως και το 2014, αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%. «Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων που άνθρωποι έψαχναν στα σκουπίδια, στην Αθήνα που είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι, είναι μια εικόνα πραγματική, η οποία έχει εκλείψει. Αντιμετωπίσαμε μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα» είπε ο υφυπουργός.

Διαβάστε επίσης