Πέτρος Παππάς: Δεν θέλουμε γάμο Λας Βέγκας με το ΠΑΣΟΚ – Μη ρεαλιστική η επιστροφή Τσίπρα

Για τη Νέα Αριστερά απάντησε: «Με ενοχλεί να γίνεται συζήτηση με ανθρώπους που υπεξαίρεσαν έδρες και πλήγωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κεντροαριστερά»

Για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, τονίζοντας ότι μια ενδεχόμενη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα είναι μη ρεαλιστική.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του κ. Κασσελάκη να γίνει σε ευρεία δημοσιότητα η επόμενη Πολιτική Γραμματεία, ο κ. Παππάς είπε ότι «όλα αυτά είναι προ τη θετική κατεύθυνση γιατί νομίζω ότι πρέπει να ανοίξει το κόμμα, πρέπει να ανοίξει η Κεντροαριστερά. Χρειάζονται εκτός από σοβαρά και συγκεκριμένα βήματα και σεισμικές αλλαγές στην κομματική λειτουργία προκειμένου αυτή να γίνει επίκαιρη κι ενδιαφέρουσα για τον κόσμο.

Αυτό που είναι απαίτηση του κόσμου είναι όλα να βγουν στο φως, τίποτα πλέον δεν πρέπει να αποφασίζεται σε κλειστές αίθουσες, τίποτα δεν πρέπει να γίνεται με μια λογική βυζαντινών διαδρόμων. Έχει κουραστεί ο κόσμος από αυτά, έχει απηυδήσει και για αυτό νομίζω ότι ψηφίζει και κόμματα των άκρων γιατί νιώθει ότι στα συστημικά κόμματα δεν βρίσκει ανταπόκριση.

Είμαι υπέρ των απόλυτα ανοιχτών διαδικασιών, όχι κομματικές βαρονίες , όχι άλλος πολιτικός σωλήνας το κόμμα πρέπει να λειτουργεί αμεσο-δημοκρατικά. Η βάση να αποφασίζει για τα πάντα», δήλωσε.

Για την ενδεχόμενη επιστροφή του κ. Τσίπρα ο Πέτρος Παππάς απάντησε ότι «συζητάμε ένα πράγμα και ικανοποιούμε ενδεχομένως ονειροφαντασιώσεις ανθρώπων άλλων δηλαδή εργαλειοποιούν κάποιοι τον Α. Τσίπρα για να ικανοποιήσουν ένα δικό τους φαντασιακό. Βρίσκω το σενάριο αυτό μη ρεαλιστικό και θεωρώ ότι δεν συνάδει και με τις δικές του επιθυμίες τουλάχιστον όπως αυτές είναι εκπεφρασμένες από τη δράση του και από αυτά που λέει δημόσια».

Αναφορικά με την ενδεχόμενη συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, ο Πέτρος Παππάς είπε ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε έναν γάμο τύπου Λας Βέγκας, σήμερα το βράδυ παντρευόμαστε μεθυσμένοι με το ΠΑΣΟΚ και αύριο το πρωί ξυπνάμε παντρεμένοι και διαπιστώνουμε ότι δεν ταιριάζουμε σε τίποτα, δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα στην πολιτική.

Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο είναι μεγάλο το θάρρος το πολιτικό και αξιέπαινος ο Στ. Κασσελάκης ο οποίος λέει δεν θα σταθώ εμπόδιο, εγώ θα κατέβω υποψήφιος και ας κατέβει όποιος άλλος θέλει σε αυτή τη διαδικασία».

Ερωτηθείς αν τον ενόχλησε ότι ήταν καλεσμένοι οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς στην εκδήλωση του Ινστιτούτου του Α. Τσίπρα, είπε πως «είναι απόλυτο δικαίωμα του κ. Τσίπρα, αυτό το οποίο με ενοχλεί είναι να γίνεται συζήτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να υπάρξει οποιοσδήποτε διάλογος με τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι υπεξαίρεσαν τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ και πλήγωσαν την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντροαριστεράς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα