Πετσάλνικος: «Δεν εισηγήθηκα εγώ τον “νόμο περί ευθύνης υπουργών”»

Τη δική του ερμηνεία σχετικά με τις δηλώσεις του Ευάγγελο Βενιζέλο για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών έδωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος μιλώντας στο ρ/σ «στο Κόκκινο».

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τη θέση του κ. Βενιζέλου ότι «για το νόμο περί ευθύνης υπουργών κακώς αποδίδονται σε εκείνον “συνταγματικές ρυθμίσεις του 1864” και ότι το νόμο εισηγήθηκε ο κ. Πετσάλνικος το 2003», ξεκαθάρισε ότι «ο “νόμος” περί ευθύνης υπουργών είναι διάταξη του Συντάγματος».

«Το Σύνταγμα περιγράφει λεπτομερώς τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που υπάρχει καταγγελία και στοιχεία εις βάρος υπουργών κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους», σημείωσε ο κ. Πετσάλνικος διευκρινίζοντας ότι «ο “νόμος” είναι εφαρμοστικός νόμος που εκδίδεται κατ’ επιταγή του Συντάγματος που είχε ψηφιστεί το 2001», «το 2003 εξεδόθη, όπως προβλέπεται και επανέλαβε τις ρυθμίσεις του Συντάγματος».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε επίσης ότι «ο κ. Βενιζέλος έχει θυμίσει και στο παρελθόν ότι τυπικά στη Βουλή εισηγήθηκα το νόμο ως υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά δεν φαντάζομαι να ισχυρίστηκε ότι ήμουν ο εισηγητής για τη μορφή του συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος».

Διαβάστε επίσης