Πέτσας: Η ΝΔ δεν ακολουθεί την τοξική πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης

Δεν στοχοποιούμε πρωθυπουργούς και πολιτικούς αντιπάλους

Σαφείς αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τη στάση της ΝΔ στο θέμα της Novartis και την πρόταση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Νομίζω ότι η σημερινή είναι μια σημαντική ημέρα. Είναι μία ημέρα που δείχνει μια αλλαγή κατεύθυνσης.
Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας αποφασίζει να μην ακολουθήσει την τοξική πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία ήταν η μαζική πολιτική δίωξη και στοχοποίηση πρώην πρωθυπουργών και άλλων πολιτικών αντιπάλων και αφήνει τη Βουλή να προχωρήσει τη διαδικασία που προβλέπεται» δήλωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ρ/σ του Alpha.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέδειξε τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη «γαλάζια» παράταξη και το ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση Novartis.

«Κάνουμε μία αλλαγή όσον αφορά τα κοινοβουλευτικά ήθη, που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα. Δεν στοχοποιούμε κανέναν αντίπαλο, παρά μόνο ζητούμε έρευνα όταν έχουμε σαφείς ενδείξεις. Εφόσον σαφείς ενδείξεις, αυτή τη στιγμή, φαίνεται να υπάρχουν για τον κ. Παπαγγελόπουλο, θα προχωρήσει η διαδικασία στη Βουλή με την προκαταρκτική εξέταση. Δίνει τη δυνατότητα ο Κανονισμός της Βουλής μέσα σε 15 ημέρες να γίνει η πρώτη συνεδρίαση. Και από εκεί και πέρα, η Βουλή θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει. Αυτό φαίνεται να γίνει αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη» τόνισε.

Αρχικά, όπως τόνισε, θα πρέπει να υπάρξει ένα κατηγορητήριο. «Όπως ξέρετε, το κατηγορητήριο είναι εξατομικευμένο.
Είναι ένα κείμενο πολύ συγκεκριμένο, που πρέπει να λέει ότι ο “Χ” υπουργός -εν προκειμένω ο κ. Παπαγγέλοπουλος- φέρεται να έχει τελέσει κάποια αδικήματα. Συγκεκριμένα πράγματα, όμως, και όχι γενικά στον αέρα. Αυτά θα εξετάσει η Προκαταρκτική. Θα κρίνει αν πρέπει να καλέσει μάρτυρες, να προχωρήσει ή όχι και εν συνεχεία θα αποφασίσει τι θα κάνει. Θυμίζω ότι υπάρχει παράλληλη διαδικασία στη Δικαιοσύνη εξέτασης της υπόθεσης αυτής, όπου εξετάζονται και μη πολιτικά πρόσωπα. Δεν θέλω να προκαταλάβω την κρίση της Προκαταρκτικής Επιτροπής» είπε ο κ. Πέτσας.
Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ακόμα δεν γνωρίζει εάν η Επιτροπή θα καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό.

«Εξαρτάται από τη Βουλή και τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης. Δεν θέλω να προκαταλάβω κανέναν, ούτε να φανεί ότι υποδεικνύω οτιδήποτε. Δεν νομίζω ότι θέλει κανείς να προκαταλάβει τον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψει η Προκαταρκτική Επιτροπή. Αυτό θα αφεθεί, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, σε εκείνη», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα