Πέτσας: Με αυτή τη σειρά θα γίνουν οι εμβολιασμοί

Τη σειρά με την οποία θα εμβολιαστούν για τον κορονοϊό οι πολίτες, αρχής γενομένης από την 27η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τον κορονοϊό.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρώτα θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που έδωσαν μεγάλο αγώνα κατά της πανδημίας, θα ακολουθήσουν οι τρόφιμοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και έπειτα οι πολίτες άνω των 65 ετών.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και δήλωσε ότι την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε μείωση των νέων κρουσμάτων, των εισαγωγών και των διασωληνωμένων, αλλά υπάρχουν ακόμα περιοχές, όπως η Δυτική Αττική και η Κοζάνη, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό.

Γι’ αυτό απηύθυνε έκκληση σε όλους του πολίτες να μη χαλαρώσουν την περίοδο των εορτών. «Όλοι έχουμε κουραστεί αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε μια συνάντηση να απειλήσει τις ζωές μας. Μπορεί οι συναντήσεις να γίνουν γιορτή για τον ιό και όχι για εμάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας και επανέλαβε τη σύσταση για γιορτές με μία ακόμα οικογένεια το πολύ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα