Πέτσας: Μην τρολάρουμε τα μέτρα – Φτάνουμε στα όρια μας

Στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας που χαρακτήρισε τον Μάρτιο τον πιο κρίσιμο μήνα της πανδημίας.

«Μην τρολάρουμε τα μέτρα, να δούμε τη μεγάλη εικόνα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και αναγνωρίζοντας την κόπωση, σημείωσε πως «για πρώτη φορά έχουμε φως».

«Δίνουμε μάχη με το χρόνο για πρώτη φορά με χρονικό ορίζοντα. Κάνω έκκληση, ας τηρήσουμε τα μέτρα» είπε.

«Η οικονομία φτάνει στα όριά της. Ο Μάρτιος είναι καθοριστικός. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο τρόπος που κινούμαστε είναι ο πλέον ενδεδειγμένος, γι αυτό κάνω έκκληση για τήρηση των μέτρων, γιατί ο ορίζοντας είναι κοντά», συμπλήρωσε.

Για τα μέτρα που θα ληφθούν μετά το σεισμό στην Ελασσόνα

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ληφθούν μετά το σεισμό στην Ελασσόνα ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών είπε τα εξής:

«Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Άφησε σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά δεν άφησε ανθρώπινη απώλεια» είπε εισαγωγικά ο Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι, είναι «πολύ σημαντικό η καταγραφή να γίνεται γρήγορα».

«Είχαμε επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να γίνουν όλα γρήγορα», είπε σχετικά, επαναλαμβάνοντας ότι, «η γρήγορη καταγραφή είναι που κάνει τη διαφορά».

Στον απολογισμό των ζημιών είπε ότι οι μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε κατοικίες στο Δαμάσι, το Μεσοχώρι και άλλες περιοχές.

«Δεν μπορούν να αποκατασταθούν σύντομα και οι πολίτες πρέπει να πάνε σε ξενοδοχεία, μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση. Υπάρχουν άδεια ξενοδοχεία σε Λάρισα και Τρίκαλα», είπε σχετικά, ενώ ερωτηθείς για το αν ισχύουν εκεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είπε πως η περιοχή «βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αυτή τη στιγμή αυτή προέχει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα