Πέτσας: «Βαριές καμπάνες για τους πονηρούς που δεν τηρούν τα μέτρα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ μίλησε για τις πορτοκαλί περιοχές της Ελλάδος

Βαριές καμπάνες προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας για τους πονηρούς που δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα ξεπεράσαμε τα 20.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας είναι στο 2% ενώ στο Βέλγιο είναι 10%. Παράλληλα σημείωσε ότι η εικόνα σε γειτονιές της Αττικής, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης είναι στο πορτοκαλί.

Πέτσας: Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός

«Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής είναι στο πορτοκαλί, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πορτοκαλί. Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, απαιτείται απ’ όλους πιστή τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορά και στους επαγγελματίες έκανε ο κ. Πέτσας και σημείωσε ότι «οφείλουν να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα. Είναι για το καλό όλων. Είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας και κοινωνικής ευθύνης. Και οι λίγοι, πονηροί, επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα και κερδοσκοπούν σε βάρος των συνεπών συναδέλφων τους, λειτουργώντας, για παράδειγμα, χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία τέτοιων φαινομένων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα