Πέτυχε μόνο στις αποζημιώσεις προπονητών

Όσκαρ αποτυχίας θα πρέπει να πάρει ο Βαγγέλης Γραμμένος στη θητεία του στην ΕΠΟ. Πέρασε και καταρράκωσε όσο κανείς άλλος το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και όμως. Ο δικηγόρος που παράτησε τις δουλειές του στη Θεσσαλονίκη για να γίνει πρόεδρος της Ομοσπονδίας στην Αθήνα, και μάλιστα άμισθος, πήγε το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω.

Τι έχει κυρίως η ΕΠΟ; Την Εθνική ομάδα και τη διοργάνωση του Κυπέλλου. Οι δύο πυλώνες που έφερναν τεράστια έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα απαξιώθηκαν όσο ποτέ άλλοτε. Η Ομοσπονδία μετέτρεψε τη γιορτή του ποδοσφαίρου σε τελικούς της ντροπής. Οργανωτικά έξυσε τον πάτο, με το ξύλο να πέφτει μέχρι και σε παιχνίδια κεκλεισμένων των… θυρών. Ο ΠΑΟΚ έπαιρνε πάντα το τρόπαιο, μ’ εξαίρεση την τελευταία σεζόν που στέφθηκε κυπελλούχος ο Ολυμπιακός, καθώς απέναντί του είχε την ΑΕΚ. Αυτός ο τελευταίος τελικός έγινε στις… 12 Σεπτεμβρίου 2020, σχεδόν 4 μήνες από την αρχική ημερομηνία που είχε οριστεί. Φαρσοκωμωδία με ενδεκάδες νέας εσοδείας για τους φιναλίστ, που διεκδίκησαν έναν τίτλο της περασμένης σεζόν, την τρέχουσα περίοδο. Στη νέα διοργάνωση των ειδικών λόγω πανδημίας συνθηκών, άφησαν εκτός τις ομάδες της Super League2 με απίθανες δικαιολογίες. Το τίμημα για τα τηλεοπτικά πενιχρό.

Η Εθνική ομάδα, όταν όλη σχεδόν η Ευρώπη θα παίζει στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θα βλέπει το Euro 2020 από την τηλεόραση. Αποκλεισμοί παντού, απ’ το Nations League, απ’ το προηγούμενο Μουντιάλ του 2018, κι έπεται συνέχεια. Καλά τα πήγε πάντως η ΕΠΟ στις αποζημιώσεις προπονητών. Εκεί… πέτυχε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα