Πιαλόγλου: «Πανόπουλος και Συγγελίδης ιδιοκτήτες της Ξάνθης»

Καθαρές κουβέντες απαίτησε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης από τα μέλη της διοίκησης της Super League 1 για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, μετά την καταγγελία που έκανε κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από τους εκπροσώπους των υπόλοιπων ΠΑΕ να τοποθετηθούν αναφορικά με τις οποιεσδήποτε σχέσεις που μπορεί να έχουν δύο ΠΑΕ. «Τι θα γίνει, θα αγοράζουμε τις προπονητικές εγκαταστάσεις των άλλων» διερωτήθηκε μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Δεν γνωρίζουμε αν ο Καλπαζίδης είναι ανιψιός του Σαββίδη», αποκρίθηκαν εκπρόσωποι άλλων ομάδων. «Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι με αυτά τα θέματα», σχολίασε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος.

«Είμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής πολυϊδιοκτησίας», τόνισε ο πρόεδρος της Superleague, Μηνάς Λυσάνδρου. Από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας τόνισε πως «η Superleague βρίσκεται αντιμέτωπη με το πιο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει από την ίδρυσή της».

Μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν η Λίνα Σουλούκου, ο Δημήτρης Αγραφιώτης και ο Κώστας Καραπαπάς.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ απάντησε τονίζοντας πως είναι αντίθετη σε ό,τι εναντιώνεται στο νόμο.

«Θα πάρουμε τη δικογραφία και θα απολογηθούμε στις αρμόδιες αρχές, δηλαδή στην ΕΕΑ όπου έκανε και την καταγγελία ο Ολυμπιακός. Φυσικά και είμαστε αντίθετοι σε ότι είναι ενάντια στο νόμο. Οποιαδήποτε αλλαγή στους νόμους κι στους κανονισμούς δεν μπορούμε να πούμε τώρα αν είμαστε υπέρ ή κατά αν δεν ξέρουμε καταρχήν ποιοι είναι αυτοί και αν δε συζητήσω με τον κ. Σαββίδη και με το νομικό επιτελείο. Ο κ. Σαββίδης δεν έχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση με την Ξάνθη, ούτε επηρεάζει αποφάσεις ή ασκεί επιρροή. Θεωρείτε ως θέσφατο ότι η καταγγελία του Ολυμπιακού θα γίνει δεκτή. Δεν μπορεί η Super League να υποκαταστήσει την ΕΕΑ, είναι σαφές, άλλωστε εκεί προσέφυγε και ο Ολυμπιακός. Είμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής πολυϊδιοκτησίας. Είμαστε υπέρ της Γενικής Συνέλευσης ιδιοκτητών, απλά να το ξέρουμε νωρίτερα αφού ο κ. Σαββίδης δεν είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος» υποστήριξε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Ο πρόεδρος της Ξάνθης, Άρης Πιαλόγλου αποχώρησε. Σε ερώτηση του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, ο Αρ. Πιαλόγλου απάντησε πως «θα σας πει η ΕΕΑ»! Στη συνέχεια τόνισε πως «είμαστε ιδιοκτησία των Πανόπουλου και Συγγελίδη» και αποχώρησε λέγοντας: «Θα απολογηθούμε στις αρμόδιες αρχές»!

Διαβάστε επίσης