Πηδάνε όλοι από το κότερο του Αλέξη

Μετά την αδυναμία της κυβέρνησης να διοργανώσει ασφαλή τελικό κυπέλλου και τα «χουντικά» μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει το ηθικό πλεονέκτημα και στον αθλητισμό

Τον φουκαρά τον Αλέξη είναι να τον κλαίνε τα κότερα μαζί με τις ρέγγες. Δεν ξέρει από πού θα του ’ρθει. Της Πόπης το κάγκελο με τον τελικό, διαλύεται το μπάσκετ, ραχάτι στα κότερα του μακαρίτη του Παναγόπουλου, ξαναζωντάνεψαν οι φωτιές στο Μάτι, με το ρεπορτάζ του Παπαχελά στον ΣΚΑΪ, είναι για να παίρνει τα βουνά ο Αλέξης.

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Κι εσύ έχεις χαρεί ένα καρέ από χρόνια τώρα. Καλά ήτανε. Διέλυσες την Αριστερά, κι αυτό θα σ’ το χρωστάνε οι φίλοι σου οι δανειστές. Θ’ ακούει ο άλλος Αριστερά και θ’ αλλάζει πεζοδρόμιο για τα επόμενα 100 χρόνια.

Να τα πάρουμε με τη σειρά. Ο Αλέξης είναι αραχτός στο κότερο. Μάλιστα. Δεν είναι άνθρωπος, δηλαδή, ο πρωθυπουργός; Εκατό νεκροί στο Μάτι, πριν από 15-20 ημέρες, κουράστηκε ψυχολογικά και δέχτηκε την πρόσκληση του Παναγόπουλου να πάει για ξεκούραση.

Πού είναι το κακό, δηλαδή, για να καταλάβω. Ότι πουλάει παραμύθι ο Αλέξης ότι είναι με τους φτωχούς και αράζει στα κότερα των πλουσίων; Αυτό περίμενε, δηλαδή, ο ελληνικός λαός για να πειστεί ότι ο πρωθυπουργός είναι νταραβεριτζής;

Άλλο είναι το θέμα για μένα. Ποιος τράβηξε τις φωτογραφίες στο κότερο, και ποιος τις έδωσε στον Πορτοσάλτε. Αυτό είναι το θέμα. Αραχτός ήταν ο πρωθυπουργός και κάποιος τον φωτογράφισε.

Ποιος ήταν; Κι αφού τον φωτογράφισε, ποιος τις έδωσε να παίξουνε; Άμα είχε χιούμορ ο Μαρινάκης, θα έλεγε ότι αυτός τράβηξε τις φωτογραφίες με drones.

Για να σοβαρευτούμε. Μέχρι να γίνουνε οι εκλογές, θα παίξουνε κι άλλες τέτοιες ματσαραγκιές του Αλέξη. Το έγραψε η «Α», ότι άπαξ κι ο σύντροφος ο Νίκος ο Παππάς πήγε στο γραφείο του Μαρινάκη, χαίρετε κι αντίο μαζί.

Στο μπάσκετ γίνεται της κακομοίρας, μη λέμε τα ίδια. Πάνε καμιά πενηνταριά μηχανάκια έξω από το σπίτι του Αναστόπουλου, να μην κατέβει να σφυρίξει τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα. Τι κάνανε, δηλαδή, όλοι αυτοί οι παπάκηδες; Ό,τι κάνουνε και οι Ρουβίκωνες. Αυτό κάνανε. Τα πάντα νόμιμα. Όπως οι Ρουβίκωνες ορμάνε στα νοσοκομεία και τις άλλες κρατικές υπηρεσίες και δεν ανοίγει μύτη, έτσι και οι οπαδοί του Ολυμπιακού πήγανε να πούνε μια καλησπέρα στον Αναστόπουλο.

Υπάρχει καμία διαφορά; Πείραξε ποτέ κανένας τους Ρουβίκωνες; Και σάιτ δικό τους έχουνε κι ανακοινώσεις βγάζουνε και βόλτες με τον Κουφοντίνα κάνουνε. Στο φινάλε, τον Αναστόπουλο δεν τον πιάσανε από τον γιακά του γάβροι. Βόλτα με το μηχανάκι πήγανε έξω από το σπίτι του.

Στο μεταξύ, ο Βασιλειάδης δηλώνει οπαδός του Ολυμπιακού, επειδή γεννήθηκε στον Πειραιά. Μάλιστα. Για να φιλοτιμηθεί κανένας γάβρος και να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το είπε αυτό ο Γιώργης.

Τα παίρνει στο κρανίο κι ο Γιαννακόπουλος και σου λέει, παραιτήσου, τώρα. Αποσύρει και τον Παναθηναϊκό από το πρωτάθλημα, μόλις ο Αναστόπουλος δήλωσε κώλυμα.

Κι άπαξ κι άκουγες τι έλεγαν τόσο καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Γιαννακόπουλο, έλεγες ότι οι άνθρωποι είναι αλλού. Δικός μας είναι, σου λέει ο Δημήτρης, είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι τον είχαν ευκολάκι, να τον τουμπάρουνε, μπας και πάρουνε καμιά ψήφο από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Βγάζει και ανακοίνωση ο Αναστόπουλος και τι λέει; «Ο Γιώργος Βασιλειάδης αρκέστηκε σε δηλώσεις, μοιρασμένες κατά του Βασιλακόπουλου και του Ολυμπιακού. Καμία αντίδραση, καμία πρωτοβουλία, καμία δράση.

»Σχολιάζει αλλά δεν πράττει, ως εκ τούτου φάνηκε ανίκανος να αντιμετωπίσει μια… τεχνητή κρίση, την οποία –αν είχε την πολιτική βούληση– θα τέλειωνε σε χρόνο μικρότερο από αυτόν που απαιτείται για να καπνίσει κανείς ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο».

Με το μπαρδόν, αλλά γι’ αυτό είναι εκεί ο Βασιλειάδης; Για να λέει είναι, όχι για να πράττει. Ποιος άλλος πράττει από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, για να πράττει κι ο Βασιλειάδης; Γι’ αυτό πήρανε την εξουσία; Για να πράττουν; Σοβαροί να είμαστε.

Και τι κατάφερε ο Βασιλειάδης με τον Τσίπρα; Να βάλουνε απέναντι και τους γάβρους και τους βάζελους. Τεράστια επιτυχία. Και τι απέμεινε; Οι ΠΑΟΚτσήδες με τους ΑΕΚτζήδες.

Μάλιστα. Καμένα χαρτιά είναι για τον Τσίπρα και οι μεν και οι δε. Μόλις ανακοίνωσε ο Βασιλειάδης ότι ο τελικός θα γίνει χωρίς κόσμο, βγάλανε ανακοινώσεις τα παλικάρια. Στην πλάκα τον πήρανε τον πρωθυπουργό.

Θα έρθεις να μας ζητήσεις ψήφο να σώσεις την Ελλάδα, σου λένε οι ΠΑΟΚτσήδες, ενώ δεν μπορείς να διοργανώσεις έναν τελικό. Καλό ταξίδι, δηλαδή. Κρεμάνε κι ένα πανό στο βόλεϊ ότι «τελικός χωρίς κόσμο, εκλογές δίχως ψήφους».

Κι όχι μονάχα αυτό. Έβγαλε και ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ., ότι απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις από την περασμένη Πέμπτη μέχρι την Κυριακή το βράδυ γύρω από την Ομόνοια, για να μη συγκεντρωθούνε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στα γραφεία τους, στην οδό Μενάνδρου.

Και γιατί δεν κάνουνε και προληπτικές συλλήψεις, λέω εγώ. Στη Μακεδονία γιατί κάνανε πριν μιλήσουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές; Η ευειδής, Όλγα Γεροβασίλη, πώς δεν το σκέφτηκε;

Έτσι είναι. Από τη στιγμή που βγαίνει ολόκληρος πρωθυπουργός και λέει ότι αυτός πήρε το πρωτάθλημα εφέτος, τι ήθελες να κάνουνε οι ΠΑΟΚτσήδες, δηλαδή; Να του πούνε ευχαριστώ; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Ούτε η Τούμπα θα προχωρήσει, όπως μόνο η «Α» έγραψε, γιατί υπάρχει πρόβλημα με το Υπερταμείο. Κι ας λένε ό,τι θέλουνε ο Τσίπρας με τον Πάνο τον Καμμένο. Κι ας βγάζουν όσες ανακοινώσεις θέλουνε Νοτοπούλου και Μπουτάρης.

Έτσι είναι, όμως, Αλέξη. Όταν βουλιάζει το κότερο, πηδάνε όλοι στη θάλασσα για να σωθούνε. Σιγουράκι τούς είχε τους ΑΕΚτζήδες ο Αλέξης. Μόλις βγήκε η ανακοίνωση ότι θα το δούνε στην τηλεόραση το ματς με τον ΠΑΟΚ, του προτείνανε να γίνει στη Βενεζουέλα ο τελικός.

Τέτοιο ξεφτιλίκι δεν έχει ξαναφάει κυβέρνηση στην ιστορία ολόκληρη. Να σου λένε οι οργανωμένοι να παίξουνε στου Μαδούρο. Μόνο στα καινούργια διαβατήρια ελπίζει τώρα ο πρωθυπουργός. Της πολυπολιτισμικότητας.

Να σου πω και το άλλο. Εγώ πιστεύω, δηλαδή, ότι του την είχανε στημένη του Αλέξη. Δεν γίνεται να τρώει τέτοια αυτογκόλ. Έτσι είναι. Όταν η ΝΔ, με την Αννούλα, βγάζει ανακοινώσεις ότι δεν δουλεύουνε οι κάμερες στο ΟΑΚΑ, τη στιγμή που γίνεται της Πόπης, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το παιχνίδι επάνω του να φύγει μόνος του, να μην τον διώξει η ΝΔ.

Έτσι είναι. Πάει και παίζει το παιχνίδι του Σαββίδη, να μη γίνει ο τελικός με κόσμο. Αυτό ήθελε ο Ιβάν, ενώ ο «Τίγρης» δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Κάτι που μόνο η «Α» το έγραψε. Αντί να πει ο Βασιλειάδης ότι εμείς είμαστε σοβαρή κυβέρνηση και θα τον κάνουμε όπως και να ’χει, γιατί έτσι μας αρέσει, έκανε τουμπέκα. Και χωρίς να πάει σε κανένα κότερο, όπως ο Αλέξης.

Και μετά, στέλνει τρεις εισαγγελείς στο ΟΑΚΑ, να ελέγξουνε 1.000 νοματαίους. Μάλιστα. Αν αυτό δεν είναι αυτογκόλ από τη σέντρα, τότε τι είναι, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Τι να κάνουνε τρεις εισαγγελείς στο ΟΑΚΑ; Μη γίνουν επεισόδια;

Εκτός κι αν ο Βασιλειάδης ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε εμείς, οπότε, πάσο. Μπορεί αυτές τις προσκλήσεις που θα δώσει η ΕΠΟ και οι ομάδες να πάνε σε τίποτα Ρουβίκωνες. Μπορεί σε τίποτα χτισμένους και ο Βασιλειάδης να θέλει να καταγραφούν όλα για να βγάλουνε δίκαιες αποφάσεις.

Όπως είχε γίνει και με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός κεκλεισμένων των θυρών πριν από τρία χρόνια. Και δεν είναι μονάχα οι προσκλήσεις. Με τις διαπιστεύσεις, τι φάση, μίστερ Βασιλειάδη; Σε ποιους θα πάνε που θα κάνουνε τους δημοσιογράφους;

Άσε που έπεσε και το άλλο στο τραπέζι των ΣΥΡΙΖΑίων. Ν’ αναβάλουνε τον τελικό για μία εβδομάδα, για να γίνει με κόσμο! Όπως σ’ το λέω. Να πάρει μία απόφαση η υπουργός Πολιτισμού και να τον στείλει αδιάβαστο τον Βασιλειάδη.

Η υπουργός Μ. Ζορμπά μπορούσε να την πετάξει στα σκουπίδια την απόφαση του υφυπουργού και να πει ότι ο τελικός θα γίνει κανονικά με κόσμο. Οι πιο ψύχραιμοι, ωστόσο, είπαν στη Ζορμπά να τελειώνουμε με τον τελικό, για ν’ αρχίσουμε να παίξουμε Τζήλο και Τσαμούρη μέχρι τις εκλογές.

Να σου πω και το άλλο, υφυπουργάρα. Εκείνο τον φάκελο με την υποψηφιότητα της Ελλάδας για το EURO 2028 και του Μουντιάλ του 2030, μην μπεις στον κόπο να τον κάνεις.

Να δηλώσεις κι εσύ κώλυμα στους Ρουμάνους, στους Σέρβους και τους Βουλγάρους. Όπως έκανε ο Αναστόπουλος. Να δηλώσεις κώλυμα, γιατί τζάμπα τα λεφτά για να συνταχθεί ο φάκελος. Μόλις δούνε Ελλάδα από FIFA/UEFA, θα το ανοίξουνε για να δούνε τι έχει μέσα. Και δεν φταίνε σε τίποτα οι Σέρβοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι.

Ο Βασιλειάδης θα είναι στα επίσημα;

Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα με τον τελικό σήμερα. Ποιοι επίσημοι θα πάνε; Θα πάει ο υφυπουργός Βασιλειάδης; Αμαρτία είναι να μην πάει. Ολόκληρος υφυπουργός είναι. Τώρα, αν αρνήθηκε να πάει στον τελικό του Βόλου, αυτό είναι άλλο θέμα. Τότε μύριζε μπαρούτι, την ανθίστηκε τη δουλειά και δεν υπόγραψε καν να γίνει ο τελικός, και καθάρισε ο μπάρμπα Δρόσος που δεν είναι του τζάμπα.

Τώρα, όμως, δεν υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων. Και δεν θα πάει ο υφυπουργός που πήρε μέτρα για να μη γίνουν επεισόδια; Αν δεν πάει, θα είναι τεράστια ήττα για τη δημόσια εικόνα του, βουλευτής θα κατέβει στις επόμενες εκλογές.

Δεν πρέπει να κάνει δηλώσεις πριν και μετά τον τελικό; Με το μαρκούτσι στο χέρι θ’ αφήσει τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ; Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Κάποτε πήγαινε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον τελικό.

Πώς του ξέφυγε του Βασιλειάδη και του Γραμμένου να τον προσκαλέσουνε, να δώσει και την κούπα; Ο ΣΥΡΙΖΑ τι γραμμή έδωσε στους βουλευτές και τα στελέχη του; Να πάνε ή όχι; Μοιρασμένες είναι οι πληροφορίες. Ό,τι και να γίνει, θα είναι για τον Μάρκο Σεφερλή.

«Αριστερή» απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να κυκλοφορούν πέριξ της Ομόνοιας για ένα τετραήμερο, με απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μη μαζευτούν οι ΠΑΟΚτσήδες στα γραφεία τους. Κι όχι μονάχα αυτό, αλλά η Όλγα θα βγάλει και περιπολία στην Εθνική οδό, μήπως και καταφτάσουν τίποτα λεωφορεία φορτωμένα ΠΑΟΚτσήδες από τη Θεσσαλονίκη, για να τα γυρίσει πίσω.

Όπως, δηλαδή, κάνανε την επταετία που σταματάγανε τα λεωφορεία και ζητάγανε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, γίνονται και σήμερα, που ήρθε η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ για να σώσει την Ελλάδα. Τώρα θα πεις, ανοίγεις να δεις την ΕΡΤ και νομίζεις ότι θα πεταχτεί κανένα λογότυπο ΥΕΝΕΔ με το πουλί από πίσω, αυτό σε πείραξε;

Εδώ ο Αλέξης πρώτα μάζεψε λεφτά από τους φόρους και μετά δίνει ψίχουλα στον λαουτζίκο, κι εσύ μιλάς για τα μπλόκα στην εθνική; Αυτό είναι το πιο σοβαρό, ρε φίλε.

Αύριο μπορεί να σου έρθει κανένα κλιμάκιο στο σπίτι να δει αν έχεις τη φωτογραφία του Αλέξη στον τοίχο. Το ένα φέρνει το άλλο. Είναι να μη γίνει η αρχή…

Διαβάστε επίσης