Πιερρακάκης: «Μέχρι τα μεσάνυχτα θα ξέρουμε ποιοι εκλέγονται βουλευτές»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και για την ευχέρεια που θα υπάρχει για την αμεσότερη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών. «Μέχρι τις 12 το βράδυ θα έχουμε σταυρούς, θα ξέρουμε ποιοι εκλέγονται βουλευτές», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε ότι «Η τεχνολογία στην Ελλάδα ήρθε μέσω των εκλογών. Θα υπάρχει νωρίτερα η ευχέρεια να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών. Θα έχουμε όλα τα στοιχεία μπροστά μας. Μέχρι τα μεσάνυχτα θα ξέρουμε ποιοι εκλέγονται βουλευτές με μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές».

Πρώτη φορά υποψήφιος στην Α’ Αθηνών

Ανέφερε ότι ο ίδιος θα δώσει την δική του προεκλογική μάχη στην Α’ Αθήνας. «Είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφιος, είναι ένας συναγωνισμός, έχω τεράστιο σεβασμό και εκτίμηση σε όλους τους συνυποψήφιους, όλοι μαζί θα κινηθούμε για να κερδίσουμε.

Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι να έχουμε αντίπαλο τα προβλήματα. Και όσο τα έχουμε αντίπαλο τόσο κερδίζουμε όλοι», επισήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

«Στόχος σε 4 χρόνια να γίνονται ψηφιακά»

Αναφορικά με το gov.gr, ο αρμόδιος Υπουργός επεσήμανε ότι έχει τύχει ευρείας αποδοχής από ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, τονίζοντας ότι στόχος είναι σε 4 χρόνια να γίνονται ψηφιακά σχεδόν όλες οι συναλλαγές των πολιτών με το Κράτος. Είπε χαρακτηριστικά ότι «παράδειγμα είναι η Εσθονία, όπου όλα μπορεί να τα κάνει κάποιος από το σπίτι ή από την εργασία του, εκτός από τρία: να παντρευτεί, να χωρίσει και να αγοράσει ακίνητο Κάπως έτσι θα είμαστε και στην Ελλάδα».

Τέλος, είπε ότι «ο “προσωπικός ιατρικός φάκελος” δουλεύει ήδη ως πρόπλασμα. Προτρέπω να κατεβάσουν όλοι την εφαρμογή myhealth, όπου μπορούμε να δούμε τι έχει συνταγογραφηθεί στο ΑΜΚΑ μας τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε 49 νοσοκομεία, που τα βλέπουμε μόνο εμείς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα