Πιέσεις για να παραστεί ο Μπελέρης στην ορκωμοσία: Οι αρμοδιότητες των νέων ευρωβουλευτών της ΝΔ

Συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου -  Στόχος της κυβέρνησης να αποφυλακιστεί το συντομότερο ο Φρέντι Μπελέρης

Τους επτά εκλεγέντες ευρωβουλευτές της ΝΔ συνάντησε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις δέκα το πρωί στο πρωθυπουργικό γραφείο βρέθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ διαδικτυακά συνδέθηκαν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αλλά και ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της Αλβανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους  ευρωβουλευτές έγινε γνωστό ότι ασκούνται πιέσεις για να παραβρεθεί ο Φρέντι Μπελέρης στην ορκωμοσία, αλλά και ότι γίνονται προσπάθειες να αποφυλακιστεί το συντομότερο δυνατό.

Ποιες αρμοδιότητες αναλαμβάνουν οι νέοι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Στη συνάντηση έγινα γνωστές και κάποιες από τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι νέοι ευρωβουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες τον συντονισμό της ομάδας αναλαμβάνει η Ελίζα Βόζεμπέργκ. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συνεχίζει με τις ίδιες αρμοδιότητες που κατείχε. Ο Γιώργος Αυτιάς αναλαμβάνει τα οικονομικά. Κοινωνικά θέματα θα αναλάβει η Ελεονώρα Μελέτη. Θέματα σχετικά με το περιβάλλον ο Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ ο Άκης Σκέρτσος θα αποτελεί το δίαυλο μεταξύ της κυβέρνησης και της ευρωομάδας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός τους  ζήτησε το έργο της Ελλάδας στην Ευρώπη να γίνεται γνωστό και στη χώρα μας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτος, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο γραμματέας διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Δείτε φωτογραφίες

eurovouleutes_maksimou_xr

 

eurovouleutes_maksimou_mk

 

eurovouleutes_maksimou___2_

 

eurovouleutes_maksimou___3_

 

eurovouleutes_maksimou___1_

 

eurovouleutes_maksimou___4_

 

eurovouleutes_maksimou___5_

 

mpele

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα