Πικρή παραδοχή Τσίπρα: Αν οι εκλογές γίνονταν πριν το καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευόταν να νικήσει

Όσο για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν την Νέα Δημοκρατία να προηγείται με περίπου 10 μονάδες διαφορά, δήλωσε απλώς ότι " δεν τις εμπιστεύεται"

Σε ευθεία αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν την ΝΔ να προηγείται με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν τις εμπιστεύεται. «Ο πρώτος που φαίνεται ότι δεν τις εμπιστεύεται είναι ο Μητσοτάκης. Αν τις πίστευε θα έκανε εκλογές και θα καθάριζε το παιχνίδι», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ενώ προχώρησε σε μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Παραδέχθηκε πως «αν οι εκλογές γινόντουσαν πριν το καλοκαίρι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευόταν να κερδίσει» σημειώνοντας πως η απόφαση Μητσοτάκη να το πάει στο τέλος της τετραετίας αλλάζει τα δεδομένα.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως «δεν είναι αβεβαιότητα και αστάθεια να έχεις μια δικομματική ή τρικομματική κυβέρνηση που γίνεται σε όλη την Ευρώπη» προσθέτοντας πως «αυτοδύναμες κυβερνήσεις μας χρεοκόπησαν».

Μάλιστα επανέλαβε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να σχηματίσει μια κυβέρνηση ηττημένων και πέταξε το γάντι στον πρωθυπουργό με φόντο την Ιταλία λέγοντας πως «η μονή πιθανότητα να είναι ο κ. Μητσοτάκης ξανά πρωθυπουργός είναι να συνεργαστεί με τον κ. Βελόπουλο. Σαν την Ιταλία, δηλαδή να μπει στην κυβέρνηση η Ακροδεξιά».

Στο μέτωπο της οικονομίας μίλησε για ακρίβεια που τσακίζει τους πολίτες σημειώνοντας πως «7 στα 10 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και έχουν μειώσει την κατανάλωση σε βασικά προϊόντα». Παράλληλα έκανε λόγο για μοντέλο πριμοδότησης της αισχροκέρδειας από την κυβέρνηση και επέκρινε την επιδοματική πολιτική.

Αν είχα να μοιράσω 50 δισ θα ήμουν πρωθυπουργός εσαεί

«Αν εγώ είχα να μοιράσω 50 δις σε τέσσερα χρόνια και όχι να μαζέψω 37 δις όπως ήμουν υποχρεωμένος, θα ήμουν πρωθυπουργός εσαεί. Ο Μητσοτάκης μοίρασε 50 δις άδικα» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υπεραμύνθηκε των εξαγγελιών του στη ΔΕΘ, υποστηρίζοντας πως δεν υποσχέθηκε λεφτοδεντρα αλλά ότι θα κόψει τα κλεφτόδεντρα.

Όσον αφορά τις προκλήσεις Ερντογάν και το κλίμα έντασης με την Τουρκία τόνισε πως «χρειάζεται να έχουμε ψυχραιμία στις ρητορικές εξάρσεις Ερντογάν. Δεν είναι η πρώτη φορά, πρέπει να έχουμε ψυχραιμία» και πρόσθεσε ότι «απέναντι στην απειλή της εθνικής μας κυριαρχίας είμαστε όλοι ενωμένοι και ο Ερντογάν να ξέρει ότι δεν έχει απέναντι του έναν αδύναμο και απερχόμενο πρωθυπουργό αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Τέλος σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στην Πανεπιστημιούπολη είπε πως «οπουδήποτε στη χώρα άρα και εντός πανεπιστημίου συντελείται έγκλημα υποχρέωση της αστυνομίας είναι να παρέμβει», ωστόσο τάχθηκε εκ νέου κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

«Η Πανεπιστημιακή αστυνομία τι θα μπορούσε να κάνει σε αυτήν την περίπτωση; Είναι μια φούσκα. Εγώ λέω να στείλουμε αυτά τα παιδιά που προσλήφθηκαν στις γειτονιές για το έγκλημα όχι στα πανεπιστήμια στους φοιτητές».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα